ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάθε μέρα και μια νέα πτήση

18:04 - 12 Νοε 2014 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Κάθε μέρα και μια νέα πτήση
Αυξάνονται μέρα με τη μέρα οι αεροπορικές εταιρείες που ανακοινώνουν είτε την άφιξή τους είτε την ενίσχυση των συχνοτήτων τους σε υφιστάμενους προορισμούς, για το ερχόμενο καλοκαίρι. Δύο νέες απευθείας πτήσεις προσθέτει η British Airways στο δίκτυο της για το θέρος του 2015.

Συγκεκριμένα θα συνδέει το Λονδίνο με την Ρόδο δύο φορές την εβδομάδα (Τετάρτη και Σάββατο) αρχής γενομένης από την 29η Απριλίου. Από τις 26 Απριλίου η εταιρεία θα εκτελεί 4 πτήσεις την εβδομάδα μεταξύ Λονδίνου και Ηρακλείου, κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή και Κυριακή. Και για τους δύο προορισμούς οι πτήσεις θα πραγματοποιούνται απευθείας από το αεροδρόμιο του Gatwick και θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος της τουριστικής περιόδου.

Οι δύο νέες πτήσεις έρχονται να προστεθούν στις απευθείας πτήσεις σε Κω και Κέρκυρα, που ανακοινώθηκαν τον περασμένο μήνα. Οι 4 αυτοί νέοι προορισμοί θα προστεθούν στα ήδη υπάρχοντα δρομολόγια της Μυκόνου, της Σαντορίνης και της Θεσσαλονίκης.

«Είμαστε χαρούμενοι που μέσα από αυτές τις πτήσεις θα συνδράμουμε και εμείς στην ανάκαμψη της τουριστικής κίνησης στην Ελλάδα και θα τονώσουμε την εκάστοτε τοπική κοινωνία και αγορά.» δήλωσε η κ. Φρέντυ Στίερ, διευθύντρια της British Airways στην Ελλάδα επιβεβαιώνοντας ότι το ερχόμενο καλοκαίρι προμηνύεται ιδιαίτερα θερμό.

 

11 πτήσεις/εβδομάδα για Νέα Υόρκη 

Μία ημέρα νωρίτερα ανακοίνωσε η Delta Airlines ότι το καλοκαίρι του 2015 θα εκτελεί συνολικά 11 απευθείας πτήσεις προς Νέα Υόρκη, με δρομολόγια που θα ξεκινήσουν στις 30 Μαρτίου. Από τις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Μαΐου η Delta θα εκτελεί 5 πτήσεις την εβδομάδα, οι οποίες από τις 2 Μαΐου θα αυξηθούν σε 7.

Από τις 3 Ιουνίου 2015 η εταιρεία θα εκτελεί συνολικά 11 πτήσεις την εβδομάδα προκειμένου να εξυπηρετήσει την περίοδο της υψηλής ζήτησης, κατά τη διάρκεια της οποίας θα προσφέρει 5.900 θέσεις σε εβδομαδιαία βάση. Το 2013 περίπου 755.000 Αμερικανοί τουρίστες επισκέφθηκαν, σύμφωνα με τον ΣΕΤΕ, την Ελλάδα, αριθμός αυξημένος κατά 35% σε σχέση με πέρσι.

«Ελπίζουμε ότι αυξάνοντας τη συχνότητα των πτήσεων την επόμενη χρονιά, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετήσουμε ακόμα μεγαλύτερο αριθμό ταξιδιωτών αναψυχής και επαγγελματιών καθώς η Ελλάδα συνεχίζει την οικονομικής της ανάκαμψη» δήλωσε ο Πέρι Κανταρούτι, αντιπρόεδρος της Delta για την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική. Η πτήση από τη Νέα Υόρκη προς την Αθήνα θα εκτελείται με αεροσκάφος τύπου Airbus A330-300 και Boeing 767-300.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.