ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Θριάσιο Πεδίο: Σε λίγες μέρες ο διαγωνισμός;

11:25 - 02 Νοε 2015 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Θριάσιο Πεδίο: Σε λίγες μέρες ο διαγωνισμός;
«Ξεπαγώνει» ο πολύπαθος διαγωνισμός για το Εμπορευματικό Κέντρο στο Θριάσιο Πεδίο με τα έως τώρα δεδομένα να θέλουν την προκήρυξη του εντός του τρέχοντος μήνα.

Πέραν του κινεζικού ενδιαφέροντος της Cosco, πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς μνηστήρες που καλοβλέπουν τη νύφη του Θριασίου. Μέχρι στιγμής θεωρητικό τουλάχιστον ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει η Grivalia Properties, η SarΜed, η Goldair, η Med Log, η Food Link και η Rede Plan. Δεν αποκλείεται μάλιστα στο νέο διαγωνισμό για το Εμπορευματικό Κέντρο να «κατέβει» ισχυρό, νεοεισερχόμενο σχήμα στο οποίο θα συμμετέχει και ξένος όμιλος.
Ο διαγωνισμός περιλαμβάνει
Στην περιοχή του Θριάσιου Πεδίου και σε έκταση 2.200 περίπου στρεμμάτων επιχειρείται από τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. και τον ΟΣΕ Α.Ε. να δημιουργηθεί το μεγαλύτερο εμπορευματικό κέντρο στην χώρα, που θα περιλαμβάνει σιδηροδρομικό σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων καθώς και έκταση κατάλληλη για την ανάπτυξη αποθηκών 235.000 τμ.
Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων έχει χρηματοδοτήσει με 180 εκατ. ευρώ το σιδηροδρομικό έργο του σταθμού διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1.450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ στο Θριάσιο με την προϋπόθεση να ιδιωτικοποιηθεί η γειτνιάζουσα έκταση των 588 στρεμμάτων (το εμπορευματικό κέντρο). Η ΓΑΙΑΟΣΕ από τον Ιούνιο του 2014 έχει δημοσιεύσει πρόσκληση για την υποβολή μη δεσμευτικής εκδήλωσης ενδιαφέροντος αλλά εξαιτίας των εκλογών η υποβολή δεσμευτικών προσφορών στον σχετικό διαγωνισμό έχει ήδη καθυστερήσει κατά ένα σχεδόν έτος.

Όσον αφορά την αξιοποίηση των γειτονικών 1.200 στρεμμάτων του ΟΣΕ η σχετική διαγωνιστική διαδικασία σχεδιάζεται να προχωρήσει αργότερα το 2016, μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού για το εμπορευματικό κέντρο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.