ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ, Γρ. Δημητριάδης

18:04 - 16 Νοε 2015 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Παραιτήθηκε ο επικεφαλής του ΟΑΣΑ, Γρ. Δημητριάδης
Τέλος σε μια διαμάχη μηνών σηματοδότησε η παραίτηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών (ΟΑΣΑ) Γρηγόρη Δημητριάδη, πριν από λίγο.

Η σχέση μεταξύ επικεφαλής του ΟΑΣΑ και πολιτικού του προϊσταμένου ήταν τόσο τεταμένη, που δεν υπήρχε (από τον Ιανουάριο που ανέλαβε την θέση του υπουργού Υποδομών ο κ. Σπίρτζης) καμία επικοινωνία μεταξύ των δύο. Από την πλευρά του ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει ότι επανειλημμένως είχε επιχειρήσει να επικοινωνήσει με τον κ. Σπίρτζη, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε ποτέ. Η επικοινωνία μεταξύ υπουργείου και εποπτευόμενου φορέα, του ΟΑΣΑ, γινόταν μέσω της γενικής γραμματέως Μεταφορών, της κ. Πέρκα. Κύκλοι του υπουργείου Υποδομών υποστηρίζουν ότι ο κ. Σπίρτζης ζητούσε μέσω της γενικής γραμματέως Μεταφορών (κ. Πέρκα) την παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ο οποίος από την πλευρά του διαμήνυε ότι κάτι τέτοιο δεν του έχει ζητηθεί. Την περασμένη Παρασκευή έσπασε αυτός ο «όρκος σιωπής» μεταξύ των δύο ανδρών, οπότε και ο υπουργός Μεταφορών τηλεφώνησε στον επικεφαλής του ΟΑΣΑ ζητώντας του να παραιτηθεί. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση υποβλήθηκε σήμερα, Δευτέρα. 
Σημειώνεται ότι ο Γρηγόρης Δημητριάδης ανέλαβε τα ηνία του ΟΑΣΑ το Δεκέμβριο του 2013. Από το 2010 έως το 2013, διετέλεσε Ειδικός Σύμβουλος του Υπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας για την εξωστρέφεια, παραμένοντας στη συγκεκριμένη θέση επί τεσσάρων διαφορετικών υπουργών. Πριν το ρόλο αυτό, ήταν ιδρυτικό μέλος και συντονιστής του Navarino Network στη Θεσσαλονίκη, μία πρωτοβουλία της κοινωνίας των πολιτών για την προώθηση της εξωστρέφειας και της καινοτομίας στη δημόσια πολιτική.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:12 - 16 Νοε 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.