ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΟΛΠ: Κατάσχεση από τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας

15:29 - 13 Ιαν 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΟΛΠ: Κατάσχεση από τον δήμο Κερατσινίου – Δραπετσώνας
Σε νέο στάδιο περνά η πολυετής διαμάχη του Δήμου Κερατσινίου – Δραπετσώνας με τον ΟΛΠ για οφειλές του τελευταίου. Την Τρίτη έγινε γνωστό πως η δημοτική αρχή ξεκίνησε «διαδικασία κατάσχεσης του ποσού των 6.826.489,17 από τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ΟΛΠ». Το ποσό αφορά ληξιπρόθεσμες οφειλές του οργανισμού προς τον Δήμο «για μη καταβληθέντα δημοτικά τέλη, καθώς και τα σχετικά πρόστιμα. Η κατάσχεση στηρίζεται στις τελεσίδικες Αποφάσεις 1869/2014 και 2122/2013 του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προχώρησε ήδη σε δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών του ΟΛΠ με αποτέλεσμα να αντιδράσει έντονα η διοίκηση του τελευταίου. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΟΛΠ αναφέρεται πως πρόκειται για οφειλή 6,8 εκατ. ευρώ «για δημοτικά τέλη πρόστιμα και προσαυξήσεις των ετών 1995 - 1999, που αυθαίρετα επέβαλε και υπολόγισε, χωρίς να έχει παράσχει καμιά υπηρεσία ανταποδοτικού τέλους στην χερσαία λιμενική ζώνη του ΟΛΠ».

Σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΛΠ, «η χερσαία λιμενική ζώνη βρίσκεται εκτός αρμοδιότητας του Δήμου, οι δε υπηρεσίες καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού σε αυτήν οργανώνονται και παρέχονται αποκλειστικά από τον ΟΛΠ Ως εκ τούτου, ουδεμία πραγματική οφειλή υφίσταται όπως πάγια και αμετάκλητα έχει κρίνει η Ελληνική Δικαιοσύνη με σωρεία αποφάσεων που ακυρώνουν όμοιες χρεώσεις του Δήμου. Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, καταχρηστικά ο Δήμος επιχειρεί να εισπράξει αχρεωστήτως το παραπάνω ποσό, εκτελώντας μεμονωμένη απόφαση που δεν έκρινε την ουσία της υπόθεσης, αλλά επιλύοντας δικονομικό ζήτημα απέρριψε για τυπικούς και μόνον λόγους σχετική προσφυγή του ΟΛΠ κατά του Δήμου. Ήδη ο Οργανισμός επίσημα ζήτησε πλήρη ενημέρωση και στοιχεία από τον Δήμο για τις σε βάρος του ενέργειες, προκειμένου να ασκήσει όλα τα προβλεπόμενα ένδικα μέσα για την άρση της δέσμευσης».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.