ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΤΑΣΥ: Ζημιές 24,5 εκατ. ευρώ ύστερα από 2 χρόνια κερδοφορίας

11:02 - 11 Μαρ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΣΤΑΣΥ: Ζημιές 24,5 εκατ. ευρώ ύστερα από 2 χρόνια κερδοφορίας
Στην γενικότερη οικονομική κατάσταση που οδηγεί σε μείωση κινητικότητας αποδίδει ο διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) Παναγιώτης Βόγκας την αντιστροφή της εικόνας των οικονομικών αποτελεσμάτων της εταιρείας.

Ύστερα από δύο χρόνια κερδοφορίας η ΣΤΑΣΥ έκλεισε το 2015 με ζημιές ύψους 24,5 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με έγγραφο της εταιρείας που διαβιβάστηκε από τον υπουργό Υποδομών κ. Χρ. Σπίρτζη στη Βουλή η δωρεάν μετακίνηση του καλοκαιριού και η ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων για την ίδια περίοδο προκάλεσε απώλεια εσόδων για τους συγκοινωνιακούς φορείς της Αθήνας ύψους 9,5 εκατ. ευρώ.

«Οι κύριες αιτίες των ελλειμμάτων (σ.σ. 24,5 εκατ. ευρώ) αυτών είναι η γενικότερη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η χώρα μας, που μειώνει τον αριθμό των διακινούμενων επιβατών, ενώ ταυτόχρονα αυξάνει την εισιτηριοδιαφυγή, η μείωση των τιμών κομίστρου η οποία έγινε τον Σεπτέμβριο 2014, η μείωση του ποσοστού της ΣΤΑΣΥ στην κατανομή των συνολικών εσόδων του ΟΑΣΑ και η αύξηση ΦΠΑ από 13% σε 23%» υποστηρίζει στο σχετικό έγγραφο ο κ. Βόγκας. Σημειώνεται βέβαια ότι το υπουργείο Υποδομών καθυστέρησε κατά έξι μήνες να ενσωματώσει την αύξηση του ΦΠΑ στην τιμή του εισιτηρίου, με αποτέλεσμα οι συγκοινωνιακές εταιρείες να επωμιστούν ένα δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος.

 

Παρά το γεγονός ότι η εταιρεία άρχισε να μετρά ελλείμματα, προσανατολίζεται στην αύξηση του αριθμού των εργαζομένων που θα απασχολούνται στην ασφάλεια και την προστασία των μέσω της ΣΤΑΣΥ.

 

Στο μεταξύ, σύμφωνα με έγγραφο του ΟΑΣΑ δημιουργείται ενιαίος επαγγελματικός ελεγκτικός φορέας αστικών μεταφορών σε ομιλικό επίπεδο με στόχο την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής έως την εφαρμογή του αυτομάτου συστήματος συλλογής κομίστρου.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.