ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Στον τελικό γύρο» για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ οι Ιταλικοί Σιδηρόδρομοι

16:35 - 22 Μαρ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στον τελικό γύρο για την εξαγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βρεθεί η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ιταλίας, Ferrovie Italiane, σύμφωνα με δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Renato Mazzoncini. Ο ίδιος μάλιστα δηλώνει ότι το τίμημα θα είναι μικρότερο από 100 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει το Reuters.

«Έχουμε προκριθεί στη διαδικασία εξαγοράς των ελληνικών σιδηροδρόμων» υποστήριξε ο επικεφαλής των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, προσθέτοντας πως «ανταγωνιζόμαστε τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους και μια κινεζική εταιρεία» την οποία δεν κατονόμασε.

Σημειώνεται ότι το ΤΑΙΠΕΔ παράτεινε μέχρι τις 15 Απριλίου την προθεσμία για υποβολή αρχικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία αρχικά έληγε 21 Μαρτίου. Αναλόγως, παρατάθηκε για τις 31 Μαΐου (από τις 26 Απριλίου) η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών.

Ανακοινώνοντας την απόφαση αυτή, η διοίκηση του Ταμείου μιλούσε για τρεις ενδιαφερόμενους επενδυτές. Συγκεκριμένα η διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ ανακοίνωσε πως «έγινε αποδέκτης αιτημάτων από τρεις δυνητικά ενδιαφερόμενους επενδυτές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την παράταση της καταληκτικής προθεσμίας Υποβολής Αρχικού Ενδιαφέροντος, που είχε οριστεί για τις 21/03/2016».

Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 22 Μαρ 2016
Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.