ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι

08:36 - 11 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Νέα παράταση για το αεροδρόμιο στο Καστέλι
Η 27η Ιουνίου ορίστηκε η ημερομηνία κατάθεσης προσφορών για το έργο της κατασκευής και λειτουργίας του αεροδρόμίου στο Καστέλι.

Ως καταληκτική ημερομηνία ήταν η 6η Μαΐου, αλλά με νέα απόφαση του υπουργείο Υποδομών μετατέθηκε, για δεύτερη φορά μέσα στο 2016 (πρώτη ημερομηνία είχε οριστεί η 23η Φεβρουαρίου), η προθεσμία υποβολής προσφορών για το διαγωνισμό.

Η νέα παράταση, σύμφωνα με σχετική απόφαση του υπουργού Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη, που αναρτήθηκε στην διαύγεια, αποφασίστηκε επειδή εκκρεμεί η απάντηση σε ορισμένα σχόλια και ερωτήματα των ενδιαφερομένων που αφορούν κατά κύριο λόγο θέματα της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), που υποβλήθηκαν τόσο κατά την υποβολή των σχολίων επί των Τευχών Μεταβολών όσο και µετά την λήξη της περιόδου σχολιασμού των Τευχών Μεταβολών.

 

Παράλληλα διατυπώθηκαν αιτήματα για παράταση και της ημερομηνίας  κατάθεσης των προσφορών με αφορμή:

 

-την ανάγκη μετάφρασης των τευχών μεταβολών και ενημέρωσης αλλοδαπών εταιρειών που συµµετέχουν στους ενδιαφερόµενους ομίλους , που προτίθενται να υποβάλλουν προσφορά

 -την ενημέρωση που πρέπει να λάβουν οι χρηµατοδότες (χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα – τράπεζες) του έργου για τις σηµαντικές αλλαγές που επήλθαν στα τεύχη μεταβολών, προκειµένου να υποβληθούν ανταγωνιστικές προσφορές

 -τις αλλαγές που τυχόν θα προκύψουν κατά την διαµόρφωση των τελικών τευχών μεταβολών, βάσει των νέων σχολίων που υποβλήθηκαν, και του πρόσθετου χρόνου που θα απαιτηθεί για την επεξεργασία τους.

 

«Εν όψει των αλλαγών που ενδέχεται να ειναι ουσιώδεις για την διαμόρφωση των προσφορών και με δεδομένο οτι τα Τελικά Τεύχη Μεταβολών προβλέπεται να εκδοθούν εντός του πρώτου δεκαπενθήμερου του μηνός Μαΐου 2016,  κρίνεται οτι απαιτείται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα για την διαμόρφωση των προσφορών εκ μέρους των ενδιαφερομένων και κατα συνέπεια ειναι αναγκαία η παραταση του χρόνου υποβολής των προσφορών για την διατήρηση του ανταγωνισμού και την επιτυχή έκβαση του διαγωνισμού προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.