• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Με 180% ανάπτυξη τρέχει η κούρσα του Taxibeat

08:49 - 11 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Το Taxibeat, που προσφέρει υπηρεσίες άμεσης διάθεσης ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού (μέσω έξυπνων συσκευών) διατηρεί σταθερά ηγετική θέση στην Αθήνα, αλλά και στη Λίμα, πρωτεύουσα του Περού, αγορά που δραστηριοποιείται τα δύο τελευταία χρόνια και στην οποία επεκτείνει στην παρούσα φάση τις δραστηριότητές του στις πόλεις Cusco και Arequipa. Στην Αθήνα κλείνει πέντε χρόνια λειτουργίας κατά τη διάρκεια των οποίων κινείται, ένα από τα πιο επιτυχημένα ελληνικά start ups με ρυθμό ανάπτυξης 180%.

Η εταιρεία καταγράφει πολλαπλάσιο αριθμό διαδρομών χρόνο με το χρόνο. Περισσότεροι από 800.000 χρήστες είναι σήμερα εγγεγραμμένοι στην δωρεάν εφαρμογή, ενώ η εταιρία, η οποία καταγράφει πλέον κερδοφορία, εκτιμά ότι οι χρήστες θα ξεπεράσουν το 1 εκατ. μέσα στους επόμενους μήνες.

Το δίκτυο του Taxibeat αριθμεί σήμερα σε Λίμα και Αθήνα περίπου 15.000 οδηγούς, ενώ ο στόλος προβλέπεται να ξεπεράσει τους 25.000 οδηγούς έως το τέλος του 2016.

Η εταιρία «αναπτύσσεται διαρκώς και έχει παράλληλα αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων της, οι οποίοι πλέον ξεπερνούν τα 80 άτομα. Η κουλτούρα του Taxibeat είναι σύγχρονη και παρέχει ίσες ευκαιρίες για όλους, με τις γυναίκες να αποτελούν το 60% του ανθρώπινου δυναμικού και τους άνδρες το 40%» επεσήμανε ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Νίκος Δρανδάκης. 

Η διοίκηση της εταιρείας εξήγησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για τον εορτασμό των πέντε ετών λειτουργίας της πως «Taxibeat σημαίνει ταχύτητα, ευκολία και ασφάλεια για τον επιβάτη. Πατώντας ένα κουμπί, ένα αυτοκίνητο περιμένει ανά πάσα στιγμή το χρήστη μέσα σε τέσσερα λεπτά. Taxibeat σημαίνει, επιπλέον, υψηλή ποιότητα υπηρεσίας, καθώς οι οδηγοί ελέγχονται, ενώ οι ίδιοι οι επιβάτες αξιολογούν τους οδηγούς, αναδεικνύοντας τους σωστούς επαγγελματίες».

Η ομάδα της εταιρίας «εργάζεται συνεχώς για την αναβάθμιση και βελτίωση των υπηρεσιών της. Εντός του Μαΐου το Taxibeat λανσάρει μία νέα, πλήρως επανασχεδιασμένη έκδοση της εφαρμογής, διαθέσιμη για όλες τις πλατφόρμες (iOS, Android, Windows), η οποία θα συνοδεύεται από νέες λειτουργίες και θα είναι ακόμη πιο αξιόπιστη και απλή στη χρήση. Ταυτόχρονα, θα δίνει τη δυνατότητα στον επιβάτη να καταχωρεί και τη διεύθυνση προορισμού του, ώστε να λαμβάνει μια εκτίμηση κόστους, πριν ακόμα ζητήσει ταξί».

Σύντομα, το Taxibeat θα προσφέρει και νέες, καινοτόμες λύσεις για καταναλωτές κι επιχειρήσεις:

Στη Λίμα θα φέρει το Car pooling, μία σύγχρονη μέθοδο συνεπιβίβασης που επιτρέπει τον επιμερισμό του κόστους της διαδρομής ανάμεσα σε δύο, άγνωστους μεταξύ τους επιβάτες.

Στην Αθήνα αναμένεται εντός του καλοκαιριού μία νέα υπηρεσία, ειδικά σχεδιασμένη για επιχειρήσεις όπως ξενοδοχεία, εστιατόρια, χώρους εκδηλώσεων και διασκέδασης, που θα επιτρέπει την κλήση ταξί με το πάτημα ενός κουμπιού, μέσα από ειδική συσκευή, χωρίς την ύπαρξη smartphone ή app.

Το Taxibeat προετοιμάζει επιπλέον την υπηρεσία Taxibeat Events, που θα επιτρέπει στον χρήστη να προπληρώνει διαδρομές για τους καλεσμένους του και η οποία θα είναι χρήσιμη για την εξυπηρέτηση εταιρικών και κοινωνικών εκδηλώσεων.

Παράλληλα, σημαντική ανάπτυξη γνωρίζει η καινοτόμος υπηρεσία μεταφοράς αντικειμένων Taxibeat Boxi, η οποία αναγνωρίζεται ως επιτυχημένη από την ίδια την αγορά. Το Taxibeat Boxi μεταφέρει αντικείμενα μέσα στην πόλη σε μισή ώρα, την στιγμή ακριβώς που το χρειάζεται ο χρήστης. Η υπηρεσία δεν εξυπηρετείται μόνο από ταξί, αλλά και από ιδιώτες οδηγούς με δίκυκλα, και σχεδιάστηκε για να προσφέρει ευελιξία και εξοικονόμηση χρόνου κυρίως σε μικρές επιχειρήσεις και επαγγελματίες. Μάλιστα, το Taxibeat Boxi αναμένεται να γίνει ακόμη πιο ισχυρό το επόμενο διάστημα, μέσα από την αύξηση του στόλου του.

«Το όραμά μας στο Taxibeat είναι να εξελιχθούμε σε μία εταιρία η οποία θα παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες μεταφορών προσώπων και αντικειμένων και θα προσαρμόζεται δυναμικά στις ανάγκες της αγοράς. Η εμπειρία μας από το εξωτερικό μας επιτρέπει να διακρίνουμε τις μεγάλες αλλαγές που έρχονται στις επιβατικές μεταφορές διεθνώς. Η αγορά του ταξί στην Ελλάδα πρέπει να αποδεσμευτεί από αναχρονιστικές πρακτικές και να της επιτραπεί να λειτουργήσει με μεγαλύτερη ευελιξία, με βάση την προσφορά και τη ζήτηση, όπως συμβαίνει και στην υπόλοιπη οικονομία, προς όφελος του καταναλωτή και των καλών επαγγελματιών» δήλωσε ο Νίκος Δρανδάκης.

Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman