ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έξι εκατ. ζημιά από την Ειδομένη

10:56 - 14 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Έξι εκατ. ζημιά από την Ειδομένη
Στα 6 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι ζημιές που έχουν υποστεί οι μεταφορικές εταιρείες από τον αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής στην Ειδομένη.

Οι ίδιοι ζητούν την άμεση παρέμβαση της κυβέρνησης καθώς τα βόρια σιδηροδρομικά σύνορα της χώρας παραμένουν κλειστά εδώ και 55 ημέρες.

 

Η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη είναι αποκλεισμένη από πρόσφυγες και μετανάστες προκαλώντας βραχυκύκλωμα στις μεταφορικές εταιρείες οι οποίες δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν ούτε τις εισαγωγές ούτε τις εξαγωγές της χώρας.

 

Οι ίδιοι μάλιστα κάνουν λόγο για ζημιές που ανέρχονται στα 6 εκατ. ευρώ με τον ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας Αναστάσιο Σαχπελίδη που δραστηριοποιείται στη Θεσσαλονίκη να απευθύνει έκκληση προς την κυβέρνηση «να παρέμβει άμεσα, καθώς η ζημιά για τις μεταφορικές εταιρείες, και κατ' επέκταση για την ελληνική οικονομία, είναι τεράστια», προκαλώντας αναρίθμητα προβλήματα τα οποία απειλούν τη βιωσιμότητά τους. 

 

Πολλές από τις εταιρείες έχουν προχωρήσει στη χορήγηση αναγκαστικής άδειας στους υπαλλήλους τους σε μια προσπάθεια να ανκόψουν το κύμα απολύσεων που θα ακολουθήσει λόγω του παγώματος του μεταφορικού έργου. 

 

Δεν είναι λίγα τα εμπορευματικά βαγόνια που βρίσκονται αποκλεισμένα τόσο από την πλευρά της ΠΓΔΜ όσο και από την Ελληνική πλευρά. 

 

Μεγάλος αριθμός εταιρειών εξυπηρετείται μέσω της Βουλγαρίας προσθέτοντας όμως στο κόστος διακίνησης των προϊόντων τους 5.000-10.000 ευρώ και 1,5 με 2 ημέρες διάρκεια για την μεταφορά των προϊόντων τους. Σημειώνεται ότι η ζημιά που έχει υποστεί η ΤΡΑΙΝΟΣΕ, η οποία αδυνατεί να εξυπηρετήσει τα συμβόλαια που έχει υπογράψει με πελάτες της ανέρχεται σε 4-6 εκατ. ευρώ, ενώ το πλήγμα στην αξιοπιστία της είναι πλέον ανεπανόρθωτο.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.