ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες την Πέμπτη (26/5)

12:17 - 24 Μαϊ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στάση εργασίας στις συγκοινωνίες την Πέμπτη (26/5)
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ θα παραμείνει την Πέμπτη από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα η πρωτεύουσα λόγω στάσης εργασίας στην οποία προχωρούν οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς με σκοπό να παραγματοποιήσουν γενική συνέλευση.

Οι εργαζόμενοι της ΣΤΑΣΥ (Σταθερές Συγκοινωνίες) αντιδρούν στην υπαγωγή των συγκοινωνιακών εταιρειών στο υπερ-Ταμείο, καταγγέλλοντας ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι η ιδιωτικοποίησή τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι σε γενική συνέλευση προχωρούν και οι εργαζόμενοι της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) την ίδια ημέρα και ώρα προκειμένου να αποφασίσουν τη μορφή των κινητοποιήσεών τους υπό το φόβο ιδιωτικοποίησης της εταιρείας που διαχειρίζεται λεωφορεία και τρόλεϊ. Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης αναμένεται - σύμφωνα με πληροφορίες - να σηκώσουν χειρόφρενο λεωφορεία και τρόλεϊ.

 

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ:

Μετά την ψήφιση του περίφημου πολυνομοσχεδίου «Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της συμφωνίας δημοσιονομικών στόχων και διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις», μπαίνει και επίσημα πλέον η σφραγίδα που ανοίγει το δρόμο των εκχωρήσεων σε ό,τι απέμεινε από τον εθνικό μας πλούτο.
Ο δρόμος αυτός είναι μακρύς, δύσβατος και αβέβαιος. Τα κοινωνικά αγαθά μπαίνουν σιγά σιγά στη μηχανή που τα μεταλλάσει σε αγοραία προϊόντα που θα τα εκμεταλλεύονται – νομίμως – οι κρατικοδίαιτοι «επενδυτές», οπότε οι υπηρεσίες θα γίνουν απρόσιτες για τους μετακινούμενους πολίτες του μόχθου.
Τα Σωματεία μας (Σ.Η.Ε.Κ., Σ.Ε.Κ.Ε.Λ.Μ.Α. και ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΗΣΑΠ – Γραμμές 1, 2, και 3), σε υλοποίηση της απόφασης του συντονιστικού των συγκοινωνιών, προβαίνουν την Πέμπτη 26/5/2016 σε Στάση Εργασίας από 11:00 – 16:00 και ταυτόχρονα πραγματοποιούν Γενικές Συνελεύσεις ώστε να
ενημερωθούν τα μέλη για τα νέα δεδομένα και να αποφασιστούν οι περεταίρω δράσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.