ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Για 60 χρόνια παραχωρείται το Θριάσιο-Διαθέσιμα τα τεύχη προκήρυξης

11:09 - 15 Ιουν 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Για 60 χρόνια παραχωρείται το Θριάσιο-Διαθέσιμα τα τεύχη προκήρυξης
Εγκρίθηκαν τα τεύχη μεταβολών της προκήρυξης και του σχεδίου σύμβασης παραχώρησης (τεύχη δημοπράτησης) του διαγωνισμού «Ανάπτυξη Εμπορευματικού Κέντρου Θριασίου Πεδίου». Τις αλλαγές στην προκήρυξη μπορούν να παραλάβουν οι ενδιαφερόμενοι έως τις 24 Ιουνίου (10:00-16:00) από τα γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ, αφού καταθέσουν σχετικό, έγγραφο αίτημα.

Η ευρύτερη έκταση του συγκροτήματος εγκαταστάσεων του Θριασίου Πεδίου για την ανάπτυξη του Εμπορευματικού Κέντρου, περιλαμβάνει τον σταθμό διαλογής και μεταφόρτωσης φορτίων, εμβαδού περίπου 1450 στρεμμάτων ιδιοκτησίας ΟΣΕ Α.Ε. και τον χώρο ιδιοκτησίας ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε., έκτασης 588 στρεμμάτων με δυνατότητα δόμησης περίπου 235.000 τ.μ. στεγασμένων χώρων.

 

Διαθέτει οδικές συνδέσεις προς τον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού και τη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, σιδηροδρομική σύνδεση με το εθνικό σιδηροδρομικό δίκτυο και τον εμπορικό λιμένα του Πειραιά (Νέο Ικόνιο).

 

Στρατηγικός στόχος της ΓΑΙΑΟΣΕ αποτελεί η δημιουργία ενός «Εμπορευματικού Κέντρου Διεθνούς Εμβέλειας» που θα συμβάλει στην αύξηση των σιδηροδρομικώς μεταφερόμενων εμπορευματικών φορτίων και στην ανάδειξη της χώρας ως βασικής πύλης διακίνησης εμπορευμάτων στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών.

 

Το έργο θα υλοποιηθεί μέσω σύμβασης παραχώρησης. Ο ανάδοχος που θα προκύψει από το διαγωνισμό θα συστήσει ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού (Παραχωρησιούχος) που θα αναλάβει τη μελέτη, κατασκευή, χρηματοδότηση, λειτουργία, συντήρηση και εκμετάλλευση για εξήντα (60) έτη του Εμπορευματικού Κέντρου συνδυασμένων μεταφορών που θα κατασκευαστεί, με ταυτόχρονη καταβολή οικονομικού ανταλλάγματος προς τη ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Επισημαίνεται ότι, το κριτήριο κατακύρωσης του διαγωνισμού είναι αποκλειστικά η συμφερότερη οικονομική προσφορά.

 

Τα τεύχη μεταβολών διατίθενται στους ενδιαφερόμενους από τα γραφεία της ΓΑΙΑΟΣΕ Α.Ε. Λεωφ. Λιοσίων 301, 104 45, Αθήνα, από 15 Ιουνίου 2016 (ημέρα Τετάρτη) έως 24 Ιουνίου 2016 (ημέρα Παρασκευή) κατά την διάρκεια των ωρών από 10:00 πμ έως 16:00 μμ, μετά από έγγραφο αίτημα τους, στο οποίο θα δηλώνονται τα στοιχεία τους.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:44 - 15 Ιουν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.