ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με συγκοινωνιακό μπλακ άουτ απειλείται εκ νέου η Θεσσαλονίκη

10:51 - 07 Οκτ 2016 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Με συγκοινωνιακό μπλακ άουτ απειλείται εκ νέου η Θεσσαλονίκη
Σε περίπτωση που δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους έως τις 12 Οκτωβρίου οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ απειλούν και πάλι με συγκοινωνιακό μπλακ άουτ τη Θεσσαλονίκη.


Ο επικεφαλής του ΟΑΣΘ, απαντώντας εμμέσως στις απειλές του προέδρου του συνδικάτου εργαζομένων Δημήτρη Τσερμενίδη, επανέλαβε ότι το Δημόσιο θα μπορούσε να εφαρμόσει το πρακτικό συμφιλίωσης που είχε υπογράψει στις 25/8 και η γενική γραμματέας επί θεμάτων Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Θεοπίστη Πέρκατου, πρακτικό που αφορούσε την εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό Δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο.

Eπιπλέον στοιχεία, επί των εγγράφων που έχει καταθέσει και τα οποία αποδεικνύουν τις οφειλές του ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, απέστειλε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών η διοίκηση του ΟΑΣΘ, με τον πρόεδρό της, Χρήστο Στεφανίδη, να επισημαίνει ότι: «Ευελπιστώ ότι δεν θα χρειαστούν άλλα έγγραφα και διευκρινίσεις και εντός της επόμενης εβδομάδας θα συνεδριάσει εκ νέου η τριμερής επιτροπή, έτσι ώστε να ανάψει άμεσα το πράσινο φως, να λάβουμε χρήματα, για να τα καταβάλουμε κατά προτεραιότητα στους λογαριασμούς των εργαζομένων της επιχείρησης, που στις 12/10 κλείνουν δύο μήνες απλήρωτοι».

Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη συνάντηση της τριμερούς επιτροπής στις 30/9 στην Αθήνα, στην οποία συμμετείχαν στελέχη των υπουργείων Οικονομικών και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, είχε χαρακτηρισθεί από τον κ. Στεφανίδη «γόνιμη και εποικοδομητική». Ειδικότερα είχε αναφέρει: «Έγινε ένας εποικοδομητικός διάλογος σε χαμηλούς τόνους και όλοι οι συμμετέχοντες έδειξαν τη διάθεσή τους να εντοπιστούν τα ζητήματα και να βρεθούν οι λύσεις αναφορικά με τις οφειλές του Δημοσίου στον Οργανισμό».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.