ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οκτώ προσφορές για την Avis

12:00 - 14 Φεβ 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οκτώ προσφορές για την Avis
Ολοκληρώθηκε χθες ο κύκλος της κατάθεσης των μη δεσμευτικών προσφορών από τους υποψήφιους επενδυτές για την απόκτηση της εταιρίας Avis. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη φάση των μη δεσμευτικών προσφορών πέρασαν το νήμα οκτώ υποψήφια επενδυτικά σχήματα εγχώριων και ξένων συμφερόντων.

Το ενδιαφέρον για την απόκτηση της Avis ήταν εξαρχής ισχυρό, καθώς 29 υποψήφιοι είχαν παραλάβει τον φάκελο με τα στοιχεία της εταιρίας. Το τίμημα εκτιμάται, σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, ότι θα κινηθεί άνω των 250 εκατ. ευρώ. Χρέη συμβούλου για την αναζήτηση των επενδυτών και την ολοκλήρωση της διαδικασίας εκτελεί η Citigroup Global Markets.

 

Η Avis προέρχεται από διαδικασία συγχώνευσης των εταιρειών «OLYMPIC-Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε» και «OLYMPIA Enterprises S.A Ανώνυμος Εταιρεία Εμπορίου και Τουρισμού» (διακριτικός τίτλος «VISA Rent a Car»), μέσω απορρόφησης της δεύτερης από την πρώτη. Επέστρεψε στην κερδοφορία την τελευταία διετία έχοντας στο τιμόνι ως δ/ντα σύμβουλο τον Ανδρέα Ταπραντζή.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) υπολογίζεται ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται στην Ελλάδα 3,5 εκατ. μισθώσεις αυτοκινήτων και ο ετήσιος τζίρος που πραγματοποιείται φθάνει τα 340 εκατ. ευρώ σε βραχυχρόνιες και 400 εκατ. ευρώ σε μακροχρόνιες μισθώσεις.

 

Σύμφωνα με στοιχεία του 2015, στον χώρο των βραχυχρόνιων μισθώσεων (Rent a Car) που αφορά κυρίως μισθώσεις από ταξιδιώτες, η Autohellas/Hertz φέρεται να καταλαμβάνει την πρώτη θέση της αγοράς με μερίδιο της τάξης του 16%. Σε απόσταση αναπνοής βρίσκεται δεύτερη η Avis, η οποία φέρεται να αποσπά μερίδιο κοντά στο 16%, από το οποίο το 13% αφορά κύκλο εργασιών από ιδιόκτητα γραφεία και το υπόλοιπο από συνεργαζόμενες εταιρείες. Ακολουθούν στην κατάταξη η Interprice, με μερίδιο που υπολογίζεται στο 6%, η Sixt, με μερίδιο μεταξύ 5% και 6% και η Avance, με 2%.

 

Διαφορετική είναι η εικόνα στον χώρο των μακροχρόνιων μισθώσεων, όπου η Avis κατατάσσεται στην κορυφή με μερίδιο της τάξης του 28%. Δεύτερη στην κατάταξη εμφανίζεται να είναι η Lease Plan, η οποία αποσπά μερίδιο της τάξης του 21%, ενώ η Autohellas/Hertz καταλαμβάνει την τρίτη θέση με μερίδιο 18%.


Ακολουθούν η Executive Lease με μερίδιο 10%, η Εθνική Leasing με 8%, η ALD με μερίδιο 5% και η Arval με 2%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.