ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Logistics: Κομβική η Ελλάδα στην εφοδιαστική αλυσίδα της Ανατολικής Ευρώπης για τη GEFCO Κύριο

10:12 - 09 Νοε 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Logistics: Κομβική η Ελλάδα στην εφοδιαστική αλυσίδα της Ανατολικής Ευρώπης για τη GEFCO
Τη δυναμική του κλάδου των μεταφορών και των Logistics στην Ελλάδα αξιοποιεί ο κολοσσός GEFCO που χτες ανακοίνωσε επίσημα τη λειτουργία του στην Ελλάδα.

«Ως εταιρεία με μοναδική εμπειρία στη διαχείριση και βελτιστοποίηση σύνθετων αλυσίδων εφοδιασμού, είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσφέρουμε την εμπειρία μας αυτή, καθώς και την ικανότητά μας να υποστηρίζουμε την ανάπτυξη των πελατών μας στην Ελλάδα, επιτυγχάνοντας τους βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους οικονομικούς τους στόχους, το επίπεδο εξυπηρέτησης και την ποιότητα υπηρεσιών που απαιτείται», δήλωσε ο Pierre-Jean Lorrain, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της GEFCO για την Κεντρική Ευρώπη, τις Βαλκανικές και τις Μεσογειακές χώρες.

Ο κ. Pierre-Jean Lorrain σημείωσε ότι η χώρα μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην εφοδιαστική αλυσίδα της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης. καθώς:

• Η Ελλάδα είναι η χώρα που εμφανίζει τη μεγαλύτερη ιδιοκτησία πλοίων, ελέγχοντας σήμερα το 18% του παγκόσμιου στόλου.

• Τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης αποτελούν πύλες προς τη Νοτιοανατολική και την Κεντρική Ευρώπη

• Η Ελλάδα ξεκινά ήδη και συμμετέχει σε πολλά προγράμματα που αποσκοπούν στην ανανέωση, επέκταση και βελτίωση των υποδομών της.

• Η ελληνική βιομηχανική παραγωγή παρουσιάζει σταθερή ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με κορυφαίες εταιρίες στον τομέα της βιομηχανίας τροφίμων, επεξεργασίας καπνού, κλωστοϋφαντουργίας, φαρμακευτικών, χημικών, μεταλλευμάτων, πετρελαίου και μετάλλων.

 Επίσης ο κ. Lorraine ανέφερε η Ελλάδα έχει ικανοποιητικό επίπεδο υποδομών που ωστόσο μπορεί να γίνει καλύτερο, ενώ αποκάλυψε  ότι η  Ελλάδα  είναι μέσα στα  επενδυτικά της σχέδια και διευκρίνισε ότι όλα  θα εξαρτηθούν από τις ανάγκες  των πελατών  της εταιρείας. Βέβαια μέχρι σήμερα  δεν έχει προχωρήσει σε επένδυση, αγοράζοντας δηλαδή αποθηκευτικούς  χώρους αλλά εξυπηρετείται από τρίτους. Σημειώνεται ότι αυτή τη στιγμή ο κλάδος των logistics συμβάλει στο 11% του ΑΕΠ.

«Η GEFCO επιδιώκει να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά της και την παρουσία της στην ελληνική αγορά και αναμένεται σχεδόν να διπλασιάσει τον κύκλο εργασιών της το 2017. Σκοπεύουμε, επίσης, να μεταφέρουμε στις εγχώριες επιχειρήσεις την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει εδώ και δεκαετίες στον τομέα των logistics, συμβάλλοντας με τον τρόπο αυτό στην ανάπτυξη της χώρας» δήλωσε από την πλευρά του ο Fabien Gauchet, Γενικός Διευθυντής της GEFCO Ελλάδας.

Οι τομείς των τροφίμων, του φαρμάκου αλλά και των βιομηχανικών προϊόντων αποτελεούν τους βασικούς πελάτες σήμερα της GEFCO. Ο κύκλος εργασιών  της GEFCO  HELLAS ανήλθε στα 3,5 εκατ. ευρώ  το 2016. Φέτος εκτιμά ότι θα φθάσει τα 6 εκατ. ευρώ και στα 12 εκατ. ευρώ  το 2019.Η εταιρεία για το έργο της χρησιμοποιεί σε ποσοστό 85% ελληνικές  εταιρείες  για τις μεταφορές και απασχολεί 10 άτομα ως μόνιμο προσωπικό. Η GEFCO  έχει έντονη παρουσία στα Βαλκάνια και η παρουσία της επεκτείνεται σε 150 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο  πολυεθνικός όμιλος GEFCO, που ξεκίνησε ως μεταφορέας των αυτοκινήτων της PSA,  καταγράφει ετήσιο  τζίρο  4,2 δισ. ευρώ έχοντας σήμερα ως βασικό μέτοχο τους Ρωσικούς Σιδηροδρόμους.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.