ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο αλαλούμ προκαλεί το σταδιακό κλείσιμο των πυλών των σταθμών

09:40 - 20 Νοε 2017 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Νέο αλαλούμ προκαλεί το σταδιακό κλείσιμο των πυλών των σταθμών
Ξεκινάει από σήμερα Δευτέρα 20 Νοεμβρίου το κλείσιμο των πυλών σε τέσσερις σταθμούς για την εφαρμογή των ηλεκτρονικών καρτών και εισιτηρίων, με τον ΟΑΣΑ να προβαίνει σε αυτό το “πιλοτικό” πρόγραμμα προκειμένου να αποφύγει μια νέα ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό.

Οι σταθμοί που θα δοκιμαστεί  ο νέος τρόπος μετακινήσεων είναι: Δουκίσσης Πλακεντίας, Αεροδρόμιο, Ελαιώνας και Άγιος Αντώνιος.

Το κλείσιμο των πυλών θα γίνει σταδιακά καθώς όπως φαίνεται ο ΟΑΣΑ φοβάται τη δημιουργία ενός αλαλούμ αντίστοιχου με  αυτό της έκδοσης ηλεκτρονικών καρτών.

Αξίζει να σημειωθεί πως το έργο στην εφαρμογή του νέου τρόπου μεταφορών δεν έχει ολοκληρωθεί πλήρως καθώς το σύστημα δεν θα σφραγιστεί ολοκληρωτικά μέχρι να εκδοθούν οι προσωποποιημένες κάρτες που δικαιούνται τα ελευθέρας (ένστολοι, άνεργοι κ.α). Οι εργαζόμενοι στην ΣΤΑΣΥ εκτιμούν ότι για τους  χρήστες των ΜΜΜ που έχουν δικαίωμα δωρεάν επιβίβασης στις συγκοινωνίες, ο ΟΑΣΑ θα χρειαστεί να προσωποποιήσει άνω από 300.000 κάρτες, οι οποίες θα προστεθούν στις περισσότερες από 320.000 κάρτες που έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα. 

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους της ΣΤΑΣΥ το κλείσιμο των πυλών θα πρέπει να υλοποιηθεί όταν ολοκληρωθεί η σύνδεση των συστημάτων ασφαλείας με τις πύλες, ώστε σε έκτακτα περιστατικά να εκκενώνεται γρήγορα η αποβάθρα και να μην εγκλωβίζονται επιβάτες μέσα στους σταθμούς.

Τέλος εκτιμάται πως ο χρόνος μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου που έχει δώσει διορία ο ΟΑΣΑ για την πλήρη εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου θα χρειαστεί να παραταθεί, ενώ παράλληλα ελάχιστες θα είναι οι πύλες που θα σφραγιστούν τις επόμενες μέρες, λόγω της έλλειψης εξοικείωσης του κοινού και της αδυναμίας των συστημάτων αυτόματης έκδοσης να τυπώσουν τα εκπτωτικά εισιτήρια.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:49 - 20 Νοε 2017
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.