ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σπίρτζης: Όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο

10:46 - 22 Ιαν 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σπίρτζης: Όχι διόδια σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο
«Δεν θα τοποθετηθούν μετωπικά και πλευρικά διόδια στους κόμβους Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης σε δημόσια τοποθέτησή του.

«Είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή. Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή. Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους, για αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Σπίρτζης.

Στη συνέχεα ο υπουργός αναφέρει «Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας... Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των Δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται».

Ερωτηθείς για την ονομασία των Σκοπίων αλλά και για το χθεσινό συλλαλητήριο ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών είπε «Δημοκρατία έχουμε, όποιος θέλει μπορεί να συμμετέχει σε όποιο συλλαλητήριο θέλει... Πιστεύω ότι οι διαπραγματεύσεις που γίνονται από τον Πρωθυπουργό, τον υπουργό Εξωτερικών και την ελληνική κυβέρνηση, έχουν συγκεκριμένη εθνική γραμμή. Ο στόχος είναι κατά τη γνώμη μας να λυθούν τα προβλήματα της περιοχής, δεν είναι για το συμφέρον της χώρας και του ελληνικού λαού να αφήνουμε ανοικτές πληγές στην περιοχή... Τα συλλαλητήρια δεν τα διοργανώνει ο κόσμος, καλό είναι να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.