ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στοιχεία για «μίζες» στο Μετρό έστειλαν οι Γερμανοί

19:33 - 01 Μαρ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Στοιχεία για «μίζες» στο Μετρό έστειλαν οι Γερμανοί
Στοιχεία για μίζες 370.000 ευρώ για την υλοποίηση έργων του μετρό στην Αθήνα εντόπισαν οι γερμανικές αρχές, που έστειλαν σχετικό υλικό στις ελληνικές εισαγγελικές αρχές.

Οι Γερμανοί κάνουν λόγο για δωροδοκίες κρατικών αξιωματούχων και "χορηγίες" σε πολιτικά κόμματα που έφθαναν το 7% για κάθε έργο.

Οι καταβολές των χρημάτων φέρονται να γίνονταν από τη γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn η οποία συμμετείχε στην Κοινοπραξία Συμβούλων Μετρό Ελλάδος, για την υλοποίηση του σχεδιασμού και της επίβλεψης των σιδηροδρομικών έργων του μετρό.

Η γερμανική εταιρεία κατά το διάστημα της επίμαχης περιόδου, 2003-2007, είχε αναλάβει τρία έργα, μεταξύ των οποίων και τον σταθμό Ελληνικού του Μετρό. Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν οι Γερμανοί, οι παράνομες πληρωμές στην Ελλάδα γίνονταν μέσω συγκεκριμένου προσώπου που αναφέρεται με κωδική ονομασία σε κατάθεση που έδωσε στη Γερμανία διευθυντικό στέλεχος των γερμανικών σιδηροδρόμων.

Ο νέος φάκελος διαβιβάστηκε στον ανακριτή Διαφθοράς που ήδη χειρίζεται την υπόθεση προκειμένου να εντοπίσει τους "κρατικούς αξιωματούχους" που έλαβαν χρήματα για την ανάθεση του επίμαχου έργου του Μετρό.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.