ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μετρό: Μπάρες στο Σύνταγμα από την Κυριακή

08:43 - 02 Μαρ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Μετρό: Μπάρες στο Σύνταγμα από την Κυριακή
Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα προσαρμογής, που ξεπέρασε τον αρχικό σχεδιασμό, ο ΟΑΣΑ πήρε την απόφαση να κλείσει τις μπάρες του μετρό αρχής γενομένης από την Κυριακή.

Όπως ανακοινώθηκε, από την Κυριακή οι μπάρες θα αρχίσουν να κλείνουν  σταδιακά σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού, με στόχο μέχρι τις 15 Μαρτίου να μην υπάρχει πρόσβαση σε όποιον δεν έχει κάρτα ή εισιτήριο.

Η αρχή θα γίνει από το Σύνταγμα, που ασφαλώς θα αποτελέσει και το μεγάλο «στοίχημα» για τη σωστή λειτουργία του συστήματος. Είναι η αλήθεια πως ακόμη και σήμερα εκφράζεται έντονη ανησυχία σχετικά με το κατά πόσο οι επιβάτες έχουν προσαρμοστεί στο νέο σύστημα και δεν είναι λίγοι αυτοί που φοβούνται πως όταν κλείσουν οι πύλες θα επικρατήσει χάος.

Το σταδιακό κλείσιμο των πυλών θα πραγματοποιηθεί εντός του πρώτου δεκαπενθημέρου του Μαρτίου σε σταθμούς του Μετρό και του Ηλεκτρικού.

Ειδικότερα:                                                                                           

Ο σταθμός "Σύνταγμα" θα κλείσει την Κυριακή 4 Μαρτίου. Η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή έως τις 15 Μαρτίου, οπότε και θα κλείσει.

Το διάστημα μεταξύ 5-10 Μαρτίου και 12-14 Μαρτίου το κλείσιμο των πυλών θα διεξαχθεί σε ώρες μη αιχμής (εκτός δηλαδή 06.00 – 10.00 και 15.00 – 19.00).

Οι σταθμοί "Ανθούπολη", "Περιστέρι", "Σεπόλια", "Ηλιούπολη", "Άλιμος", "Αργυρούπολη", "Ελληνικό", "Αγ. Μαρίνα", "Κεραμεικός", "Χολαργός", "Νομισματοκοπείο", "Αγ. Παρασκευή", "Χαλάνδρι", "Ταύρος" και "Μαρούσι" θα κλείσουν στις 11 Μαρτίου (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοικτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

Στους σταθμούς "Αγ. Αντώνιος", "Αγ. Δημήτριος", "Αιγάλεω", "Ελαιώνας" και "Δ. Πλακεντίας" οι πύλες έχουν ήδη κλείσει (η πύλη των ΑμεΑ θα παραμείνει ανοιχτή). Στις 15 Μαρτίου θα υλοποιηθεί το κλείσιμο όλων των πυλών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.