ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απεργίες και στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά

07:04 - 30 Απρ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Απεργίες και στάσεις εργασίας στα μέσα μεταφοράς την Πρωτομαγιά
Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα, ο προαστιακός σιδηρόδρομος και τα τρόλεϊ αύριο Τρίτη λόγω 24ωρης απεργίας των εργαζομένων για την Πρωτομαγιά. Χωρίς πλοία λόγω απεργίας της ΠΝΟ.

Λόγω της απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο θα ματαιωθούν τα βραδινά δρομολόγια της Δευτέρας 30/04/2018 στον άξονα Αθήνα – Θεσσαλονίκη. Επιπλέον, οι συρμοί του μετρό θα κυκλοφορούν από τις 9 το πρωί έως και τις 6 το απόγευμα. Τα δρομολόγια θα εκτελούνται έως τον σταθμό της Δουκίσσης Πλακεντίας.

Ο ηλεκτρικός θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί σύμφωνα με απόφαση των εργαζομένων.

Τα λεωφορεία θα κινούνται από 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Η αποκατάσταση της κυκλοφορίας αναμένεται από τις 10:00 π.μ. ενώ τα οχήματα θα αρχίσουν να αποσύρονται από τις 20:00.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν την πολιτική της λιτότητας και της ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικού κράτους. Επισημαίνουν ότι θα υπερασπιστούν το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών.

Τέλος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών σε ανακοίνωσή της καταγγέλει την κυβέρνηση για ξεπούλημα του σιδηροδρόμου. « Ο αγώνας για ενιαίο – δημόσιο σιδηρόδρομο προς όφελος του λαού θα συνεχιστεί όσο μακρύς κι αν είναι».

Αγκυροβολημένα και όλα τα πλοία

Τη συμμετοχή της στην απεργία της ΓΣΕΕ, την Τρίτη 1η Μαΐου, με την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, αποφάσισε η διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.

Η απεργία θα αρχίσει στις 00:01 τα ξημερώματα της Τρίτης 1η Μαΐου με ώρα λήξης τις 24:00 το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας και διεκδικούμε την άμεση επίλυση του συνταξιοδοτικού, την ανάκληση των μειωμένων ειδικών συνθέσεων με κατάργηση του νόμου 4150/2013, την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας και την άμεση και ορθή καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών στα πληρώματα» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΝΟ.

Τελευταία τροποποίηση στις 07:19 - 30 Απρ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.