ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέο ποινολόγιο για τους ταξιτζήδες-Από πρόστιμα έως και αφαίρεση άδειας

12:51 - 13 Ιουλ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Νέο ποινολόγιο για τους ταξιτζήδες-Από πρόστιμα έως και αφαίρεση άδειας
Νέα απόφαση του υπουργείου Μεταφορών αλλάζει το ποινολόγιο για τους οδηγούς ταξί και προβλέπει αυστηρές κυρώσεις.

Η απόφαση δίνει έμφαση στη συμπεριφορά των οδηγών και στο κατά πόσο σέβονται τον πελάτη.

Για το λόγο αυτό, ανάμεσα στις ποινές περιλαμβάνεται πρόστιμο έως 300 ευρώ για το κάπνισμα μέσα στο αυτοκίνητο. Για απρεπή συμπεριφορά ή εξύβριση πελάτη η ποινή είναι αφαίρεση αδείας για έξι μήνες, ενώ σε περίπτωση υποτροπής για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ ή τοξικών ουσιών το πρόστιμο φτάνει έως τα 4.000 ευρώ.

Οι ποινές περιλαμβάνουν επίσης επίπληξη και διοικητικά πρόστιμα από 50 έως 300 ευρώ για λιγότερα σημαντικά φαινόμενα, όπως η επιλογή πελατών, η άρνηση μίσθωσης, η μη συμμόρφωση στις υποδείξεις του επιβάτη ως προς τον προορισμό, το μη κατέβασμα της πινακίδας «ελεύθερο», η μη χρήση του ταξίμετρου, το άνοιγμα παραθύρων χωρίς τη συγκατάθεση επιβάτη, η έλλειψη καθαριότητας του οχήματος.

Για τις μεσαίας αξιολόγησης παραβάσεις το πρόστιμο ξεκινά από τα 301 ευρώ και φτάνει έως τα 600 ευρώ ενώ προβλέπεται και αφαίρεση αδείας για έξι μήνες. Ως μεσαίας αξιολόγησης παραβάσεις θεωρούνται η μη ορθή λειτουργία του ταξίμετρου, η άρνηση μεταφοράς μικρών ζώων συντροφιάς, η έλλειψη μέριμνας ώστε το αυτοκίνητο να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση.

Τέλος, οι πιο βαριές ποινές προβλέπονται για την ανάρμοστη, άσεμνη, απειλητική συμπεριφορά προς τον πελάτη και άλλους οδηγούς καθώς και την άρνηση μεταφοράς ατόμου σε νοσοκομείο εφόσον αυτό ζητηθεί από τις Αρχές. Σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται και επανεξέταση του οδηγού.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.