ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πρεμιέρα για το «ασημένιο βέλος» στα εγκαίνια της ΔΕΘ

20:00 - 21 Αυγ 2018 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Πρεμιέρα για το «ασημένιο βέλος» στα εγκαίνια της ΔΕΘ
Την ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, αναμένεται να παρουσιαστεί το «ασημένιο βέλος», το τραίνο που θα μειώσει το χρόνο ταξιδιού από την Αθήνα στη Θεσσαλονίκη σε λιγότερο από 3,5 ώρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το τρένο έχει μεταφερθεί από την Ιταλία και πριν από την "επίσημη πρεμιέρα του" στις 8 Σεπτεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν τέσσερα ή πέντε δοκιμαστικά δρομολόγια στο τμήμα του δικτύου από τη Θεσσαλονίκη μέχρι την Κατερίνη, με ταχύτητα έως 200 χιλιομέτρων/ώρα.

Το «ασημένιο βέλος» με τα εννέα βαγόνια του δεν θα διαγράψει τη μόνιμη πορεία του επί ελληνικού εδάφους προτού ολοκληρωθεί η ηλεκτροκίνηση και στο τελευταίο, «δύσκολο» τμήμα της κεντρικής σιδηροδρομικής αρτηρίας της χώρας, από το Λιανοκλάδι μέχρι τον Δομοκό, μήκους 52 χιλιομέτρων.

Μετά τη Διεθνή 'Έκθεση, όπου θα παρουσιαστεί με την ευκαιρία της συμμετοχής της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη διοργάνωση, το τρένο, χωρητικότητας περίπου 480 θέσεων, θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, μέχρις ότου ολοκληρωθούν τα απαραίτητα έργα υποδομής, ώστε να μπει μόνιμα στις ελληνικές ράγες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.