ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

UPS: Καθαρά έσοδα 965 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο

16:02 - 29 Απρ 2020 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
UPS: Καθαρά έσοδα 965 εκατ. δολάρια στο πρώτο τρίμηνο
Η UPS ανακοινώνει απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή ύψους 1,11$ για το πρώτο τρίμηνο του 2020 και προσαρμοσμένα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή 1,15 $. Τα αποτελέσματα της εταιρείας επηρεάστηκαν αρνητικά από την αναστάτωση που προκάλεσε στη δραστηριότητα των πελατών η παγκόσμια πανδημία του κορωνοϊού.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της UPS, το πρώτο τρίμηνο του 2020, η εταιρεία υπέστη μετασχηματισμό προ φόρων ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων ή 0,04$ ανά μετοχή μετά το φόρο. Τα προσαρμοσμένα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου του 2019 εξαιρούσαν μια προ φόρων χρέωση 123 εκατομμυρίων δολαρίων  ή 0,11 δολαρίων ανά μετοχή μετά φόρου, από χρεώσεις που σχετίζονται με τον μετασχηματισμό.

zjnfsi

Συνολικά, για την εταιρεία, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020: 

  • Τα ενοποιημένα έσοδα αυξήθηκαν στα 18 δισεκατομμύρια δολάρια, λόγω της αύξησης των αποστολών μεταξύ επιχειρήσεων και καταναλωτών αλλά και της αυξημένης ζήτησης στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης.
  • Τα καθαρά έσοδα ανήλθαν σε 965 εκατομμύρια δολάρια. Το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημα ανήλθε σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια.
  • Στα καθαρά έσοδα προέκυψαν αντιξοότητες εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, των δεδουλευμένων για την αυτασφάλιση και άλλων παραγόντων.
  • Οι προσαρμοσμένες κεφαλαιακές δαπάνες ανήλθαν στα 939 εκατομμύρια δολάρια, για τη βελτίωση του δικτύου.
  • Τα μερίσματα ανά μετοχή αυξήθηκαν κατά 5,2%, με τα μερίσματα να παραμένουν υψηλή προτεραιότητα για την εταιρεία.

Δραστηριότητα στις Η.Π.Α.

Η εξέλιξη των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας που εφαρμόστηκαν σε ολόκληρη τη χώρα ως αποτέλεσμα της πανδημίας είχε ως αποτέλεσμα το κλείσιμο επιχειρήσεων και αλλαγές στην αλυσίδα εφοδιασμού, με αποτέλεσμα μια άνευ προηγουμένου αλλαγή στο μείγμα πελατών και προϊόντων για το συγκεκριμένο τρίμηνο. Οι αυτοματοποιημένοι κόμβοι και άλλες επενδύσεις της εταιρείας δημιούργησαν κέρδη απόδοσης. Ωστόσο, αυτά τα οφέλη δεν αντιστάθμισαν τις σημαντικές αντιξοότητες από τον αντίκτυπο που είχε η πανδημία του κορωνοϊού στους πελάτες της UPS, σε συνδυασμό με τα υψηλότερα δεδουλευμένα αυτασφάλισης. Η UPS συνεχίζει να προσαρμόζει το δίκτυό της στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον ενώ υποστηρίζει πελάτες αλλά και κρίσιμα κυβερνητικά προγράμματα.

mjsf

  • Τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 9,3% και ο μέσος ημερήσιος όγκος αυξήθηκε κατά 8,5%, με αύξηση σε όλα τα προϊόντα.
  • Ο μέσος ημερήσιος όγκος από αέρος παράδοσης την επόμενη μέρα αυξήθηκε κατά 20,5% - πρόκειται για το τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο διψήφιων αυξήσεων.
  • Τα έσοδα ανά τεμάχιο μειώθηκαν λιγότερο από 1% λόγω αλλαγής στο μείγμα πελατών και προϊόντων.
  • Οι εμπορικές παραδόσεις μειώθηκαν ενώ οι παραδόσεις κατ’ οίκον αυξήθηκαν.
  • Η αύξηση των αποστολών κατά τη διάρκεια του τριμήνου οφείλεται στους μεγάλους πελάτες.
  • Η έγκαιρη απόδοση σε όλα τα επίπεδα εξυπηρέτησης και υπηρεσιών ήταν κοντά σε επίπεδα-ρεκόρ, σε ένα δυναμικό περιβάλλον.

Διεθνής δραστηριότητα

Ο διεθνής τομέας της UPS δημιούργησε λειτουργικά κέρδη ύψους 551 εκατομμυρίων δολαρίων ή 558 εκατομμυρίων δολαρίων σε προσαρμοσμένη βάση, παρά την αποδυνάμωση της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Η εταιρεία δραστηριοποιήθηκε σωστά για να περιορίσει το κόστος και να αξιοποιήσει ευκαιρίες για πελάτες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού εξαπλώθηκε γρήγορα από την Ασία σε άλλα μέρη του κόσμου.

jmifdv

  • Ο διεθνής μέσος ημερήσιος όγκος μειώθηκε κατά 1,8%, με μειώσεις στις εμπορικές παραδόσεις.
  • Ο όγκος της Κίνας ανέκαμψε τον Μάρτιο, καθώς επιταχύνθηκε η οικονομική της ανάκαμψη, αντισταθμίζοντας τις μειώσεις τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο. Οι τομείς της υγειονομικής περίθαλψης, της υψηλής τεχνολογίας και του ηλεκτρονικού εμπορίου συνέβαλαν θετικά.
  • Το διεθνές κόστος ανά τεμάχιο μειώθηκε κατά 0,5%, κυρίως λόγω της επίδρασης του νομίσματος. Επιπλέον, η σημαντική αλλαγή στο μείγμα αντισταθμίστηκε εν μέρει από προσαρμογές στο δίκτυο, για να ευθυγραμμιστεί η δυνατότητα με τα μεταβαλλόμενα εμπορικά πρότυπα.
  • Το λειτουργικό περιθώριο ήταν 16,3%. Το προσαρμοσμένο λειτουργικό περιθώριο παρέμεινε ισχυρό στο 16,5%.

 psijf

Τομέας Supply Chain και Freight

Ο τομέας Supply Chain και Freight δημιούργησε λειτουργικά κέρδη 157 εκατομμυρίων δολαρίων ή 158 εκατομμυρίων δολαρίων από άποψη λειτουργικών κερδών σε προσαρμοσμένη βάση, παρά τις σημαντικές οικονομικές αντιξοότητες από την πανδημία του κορωνοϊού. Τα έσοδα επηρεάστηκαν αρνητικά από τις εκτεταμένες μειώσεις της παγκόσμιας οικονομικής δραστηριότητας. Ο συγκεκριμένος τομέας αναλαμβάνει πολλές ενέργειες για να βοηθήσει τους πελάτες και να βελτιώσει την οικονομική απόδοση καθώς η ζήτηση ανακάμπτει, συμπεριλαμβανομένης της ενεργοποίησης αεροσκαφών charter από την Ασία, της επέκτασης των πελατειακών σχέσεων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης και της εφαρμογής μέγιστων προσαυξήσεων, όπου απαιτείται.

  • Τα έσοδα μειώθηκαν λιγότερο από 1%, λόγω της πειθαρχημένης εστίασης σε ευκαιρίες ανάπτυξης και στο ευρύ χαρτοφυλάκιο λύσεων που προσφέρει ο τομέας.
  • Προς το τέλος του τριμήνου, η UPS Freight και η Coyote παρουσίασαν χαμηλά επίπεδα όγκου, κυρίως λόγω των περιορισμών μετακίνησης και των κλειστών επιχειρήσεων.
  • Τα logistics αύξησαν τόσο τα έσοδα όσο και τα λειτουργικά κέρδη, με αποτέλεσμα τη διψήφια αύξηση της Marken.
  • Μέσα στη μονάδα διαμεταφοράς, η χωρητικότητα των διεθνών αερομεταφορών ανέκαμψε τον Μάρτιο, δημιουργώντας έσοδα και αύξηση κέρδους κατά τη διάρκεια του τριμήνου.

Προοπτικές

Προς το παρόν, η UPS δεν είναι σε θέση να προβλέψει την έκταση του επιχειρηματικού αντικτύπου ή τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού ή να εκτιμήσει εύλογα τη λειτουργική της απόδοσης σε μελλοντικά τρίμηνα. Ως αποτέλεσμα, η εταιρεία αποσύρει τις εκτιμώμενες οδηγίες ανάπτυξης για τα έσοδα και τα απομειωμένα κέρδη ανά μετοχή για το  2020, που είχαν προηγουμένως εκδοθεί. Η UPS έχει λάβει μέτρα για να διασφαλίσει ότι θα παραμείνει ισχυρή καθ 'όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως:

  • Η εταιρεία αναμένει ότι οι κεφαλαιακές δαπάνες του 2020 θα μειωθούν κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο δολάρια, σε σχέση με προηγούμενες εκτιμήσεις.
  • Η UPS αναστέλλει τις επαναγορές μετοχών για το 2020, μειώνοντας τον προγραμματισμένο στόχο επαναγορών για το έτος κατά περίπου 783 εκατομμύρια δολάρια.

«Θα συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τη δραστηριότητά μας σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, δίνοντας προτεραιότητα σε επενδύσεις και λειτουργικές αποφάσεις που θέτουν την UPS στην καλύτερη δυνατή οικονομική θέση», δήλωσε ο Brian Newman, CFO της UPS. «Ακολουθούμε μια πειθαρχημένη και ισορροπημένη προσέγγιση στην κατανομή κεφαλαίων και είμαστε σίγουροι για τη ρευστότητά μας, συμπεριλαμβανομένων των δεσμεύσεών μας για τη διαχείριση κεφαλαίου και τα μερίσματα.»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.