ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Καραμανλής: Η μείωση εισιτηρίων σε εξάρτηση με τα έσοδα ΟΑΣΑ

08:38 - 02 Ιουν 2020 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Καραμανλής: Η μείωση εισιτηρίων σε εξάρτηση με τα έσοδα ΟΑΣΑ
Για τις μειώσεις στα εισιτήρια και τα νέα δεδομένα στις πτήσεις μίλησε νωρίτερα ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, είπε ότι «το κόστος του εισιτηρίου των συρμών θα επιστρέψει στο 1,20 ευρώ, ενώ όσοι είχαν αγοράσει κάρτες 3μήνου, 6μήνου και έτους θα αποζημιωθούν. Η μείωση των εισιτηρίων στο ΦΠΑ πήγε στο 1,27 ευρώ. Το υπουργείο Μεταφορών αποφάσισε να το στρογγυλοποιήσει στο 1,20 ευρώ».

Ο υπουργός τόνισε, επίσης, ότι όσοι είχαν προμηθευτεί με κάρτες δουν επιστροφή των χρημάτων τους με πίστωση.

Για το πόσο θα διαρκέσει η μείωση στα εισιτήρια ο κ. Καραμανλής σημείωσε πως «ανάλογα με τα έσοδα του ΟΑΣΑ θα κρίνουμε πόσο θα ισχύσει. Μέχρι στιγμής έχει αποφασιστεί να ισχύσει έως τις 31 Οκτωβρίου». «Αυτό που ισχύει σίγουρα είναι το αυστηρό πρωτόκολλο για το 50% της χωρητικότητας και τη χρήση μάσκας στα ΜΜΜ», πρόσθεσε.

Πτήσεις

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε ότι «υπάρχει σταδιακή ανάκαμψη» και πως σημειώθηκε αύξηση στις πτήσεις προς τη χώρα. «Από 1η του μηνός έγιναν 203, από τις οποίες το 75% ήταν πτήσεις εσωτερικού», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως αναφέρεται και στη Notam που εκδόθηκε χθες, Δευτέρα, περιορισμούς θα έχουν έως 15/6 οι Ιταλία, Ισπανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Αλβανία, Σκόπια και Τουρκία.

Όλοι όσοι φτάνουν στη χώρα υπόκεινται στο τεστ, ενώ μετά τις 15 Ιουνίου θα γίνονται και δειγματοληπτικοί έλεγχοι με διαδικασία ιχνηλάτησης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.