ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΜΜΜ: Δωρεάν μετακίνηση ανέργων μόνο για τους μόνιμους κατοίκους

22:37 - 23 Δεκ 2020 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΜΜΜ: Δωρεάν μετακίνηση ανέργων μόνο για τους μόνιμους κατοίκους
«Ψαλίδι» στη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς Αθήνας και Θεσσαλονίκης βάζει κοινή υπουργική απόφαση, καθώς το βασικό κριτήριο για το έτος 2020-2021 είναι ο τόπος κατοικίας του άνεργου.

Ειδικότερα, με βάση την ΚΥΑ 50807/1279/2020, η δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία, τρόλεϊ, μετρό και τραμ της Αθήνας παρέχεται, πλέον, μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφέρειας της Αττικής (πλην της περιφερειακής ενότητας Νήσων), ενώ η δωρεάν μετακίνηση στα λεωφορεία του ΟΑΣΘ παρέχεται μόνο για τους μόνιμους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Θεσσαλονίκης.

Εάν ένας άνεργος ζει στην πόλη της Αττικής ή της Θεσσαλονίκης χωρίς, ωστόσο, να είναι εκεί η μόνιμη κατοικία, θα είναι υποχρεωμένος να πληρώνει κανονικά κόμιστρο. Το ίδιο ισχύει και για τους άνεργους της περιφέρειας που θα χρειαστεί να βρεθούν στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη για ιατρικές εξετάσεις σε νοσοκομείο.

Ειδικά σε ό,τι αφορά τον ΟΑΣΑ, η δωρεάν μετακίνηση είναι δυνατή μόνο με την έκδοση και διάθεση στους δικαιούχους ανέργους από τον ΟΑΣΑ ΑΕ προσωποποιημένων ηλεκτρονικών καρτών μετακίνησης.

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

«Ο άνεργος εκτός της περιφέρειάς του παύει να θεωρείται άνεργος» δήλωσαν από κοινού οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Παππάς και Θ. Φωτίου.

«Εν μέσω πανδημίας, οικονομικής καταστροφής και αύξησης της ανεργίας, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σήμερα πλήττει και τους ανέργους. Με μια μικρόψυχη και αντικοινωνική απόφαση, περιορίζει το δωρεάν δικαίωμα μετακίνησής τους στην επικράτεια. Δηλαδή, όταν ο άνεργος της Πάτρας ψάχνει δουλειά στην Αθήνα, παύει να θεωρείται άνεργος και πρέπει να πληρώνει. Αναρωτιέται κανείς γιατί το κάνει αυτό η κυβέρνηση. Για εξοικονόμηση κονδυλίων ή για τιμωρία των ανέργων; Οι κύριοι Μητσοτάκης, Καραμανλής και Κεφαλογιάννης πρέπει να καταλάβουν ότι ακυρώνουν κάθε κοινωνική πολιτική με τις περικοπές δικαιωμάτων και επιδομάτων.

Υ.Γ.: Θέλουμε να ελπίζουμε ότι -όπως είχε προβλέψει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ- όλοι οι ανασφάλιστοι συμπολίτες μας θα συνεχίσουν να έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας και όχι μόνο σε αυτά του τόπου μόνιμης κατοικίας τους».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.