ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εγνατία Οδός: Υποβάλλονται δεσμευτικές προσφορές-Ποιοι όμιλοι θα διεκδικήσουν το έργο Κύριο

12:15 - 01 Απρ 2021 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Εγνατία Οδός: Υποβάλλονται δεσμευτικές προσφορές-Ποιοι όμιλοι θα διεκδικήσουν το έργο
Σήμερα, Πέμπτη 1 Απριλίου, είναι προγραμματισμένη η διεξαγωγή της τελικής φάσης του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ για την παραχώρηση της Εγνατίας Οδού.

Τα ενδιαφερόμενα επενδυτικά σχήματα, τα οποία αναμένεται να καταθέσουν δεσμευτικές προσφορές είναι η κοινοπραξία MYTILINEOS-Vinci-ΑΒΑΞ και η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ– EGIS PROJECTS, μετά την απόρριψη του αιτήματος της ΕΛΛΑΚΤΩΡ για παράταση της σημερινής διαδικασίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Άκτωρ είχε ζητήσει, την περασμένη Παρασκευή, την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας του διαγωνισμού επειδή η καναδική εταιρεία Roadis, απέσυρε τη συμμετοχή της, λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει από την πανδημία.

Σημειώνεται ότι το αντικείμενο της παραχώρησης είναι ο βασικός άξονας μαζί με τρεις κάθετους άξονες. Δηλαδή ο βασικός άξονας από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Έβρου μήκους 658  χλμ. και οι κάθετοι άξονες Σιάτιστα - Κρυσταλλοπηγή, Χαλάστρα - Εύζωνοι και Θεσσαλονίκη - Προμαχώνας με μήκος και οι τρεις 225 χλμ.

Η Εγνατία Οδός υπολογίζεται ότι εξυπηρετεί το 36% του πληθυσμού της χώρας, το 33% του ΑΕΠ, το 54% των αγροτικών περιοχών, το 41% της απασχόλησης στον τομέα της βιομηχανίας/μικρού εμπορίου και το 51% της βιομηχανίας εξόρυξης.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:36 - 01 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.