ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ- Webcast με θέμα: Η τριπλή επανάσταση των μεταφορών

14:14 - 15 Απρ 2021 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ- Webcast με θέμα: Η τριπλή επανάσταση των μεταφορών
Τo Ίδρυμα Ευγενίδου πραγματοποιεί την Τετάρτη 21 Απριλίου 2021 και ώρα 18.00 webcast με τίτλο «Η τριπλή επανάσταση των μεταφορών», με καλεσμένο ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Αντωνίου, Καθηγητή στην Έδρα Transportation Systems Engineering στο Technical University of Munich.

Οι μεταφορές του μέλλοντος θα επηρεαστούν από μια «τριπλή επανάσταση», η οποία οφείλεται στη σύγκλιση τριών καινοτομιών: της ηλεκτροκίνησης, του διαμοιρασμού των πόρων και της αυτοματοποίησης των μεταφορικών μέσων.

Η αυτόνομη μετακίνηση δεν θα περιοριστεί στα οχήματα με τη μορφή που τα γνωρίζουμε. Σήμερα οι περισσότερες αστικές μετακινήσεις γίνονται στην επιφάνεια της γης. Στο μέλλον αναμένεται ότι θα περάσουμε σε μια νέα πραγματικότητα, όπου θα εκμεταλλευόμαστε την τρίτη διάσταση, π.χ. με χρήση drones και ιπτάμενων ταξί, ή με τη χρήση υπόγειων συστημάτων μεταφοράς αγαθών, αποσυμφορώντας την επιφάνεια της γης και αποδεσμεύοντας εκτάσεις για άλλες, πιο ανθρωποκεντρικές χρήσεις.

Ασφαλώς, η επιτυχία αυτών των νέων μορφών μετακίνησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την αποδοχή τους από τους χρήστες.  Οι εξελίξεις αυτές δεν περιορίζονται μόνο στις επιβατικές μεταφορές, αλλά και στις εμπορευματικές, μειώνοντας το κόστος και τον χρόνο που απαιτείται για τη μεταφορά αγαθών. 

webcast K Antoniou 640x360

Μέσα από το webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου, θα γίνει μια προσπάθεια να εξοικειωθεί το κοινό με αυτές τις εξελίξεις και να απαντηθούν μερικά ενδιαφέροντα ερωτήματα όπως: Τι διαφορά έχουν οι έννοιες «αυτόνομη» και «αυτόματη» στον χώρο των μεταφορών; Πόσο κοντά βρισκόμαστε στην εκτεταμένη «αυτοματοποίηση» των μεταφορών; Ποιος είναι ο παράγοντας που καθυστερεί περισσότερο την εισαγωγή αυτόματων μεταφορών; Πώς εκπαιδεύουμε ένα αυτόματο όχημα; Ποιος θα φέρει την ευθύνη της ασφάλισης σε περίπτωση που ένα αυτόματο όχημα προκαλέσει ένα ατύχημα; Γιατί χρειαζόμαστε τις αυτόματες μεταφορές, τι πλεονεκτήματα θα εισάγουν; Τι θα γίνει με τους ανθρώπους που θα χάσουν τις θέσεις εργασίας τους εξαιτίας των αυτόματων μεταφορών; 

Τη συζήτηση θα συντονίσει ο κύριος Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Σύμβουλος του Ιδρύματος Ευγενίδου σε θέματα Τεχνολογίας.

Για εγγραφή στο Webcast του Ιδρύματος Ευγενίδου πατήστε ΕΔΩ.
Μπορείτε να παρακολουθήσετε δωρεάν το Webcast στο κανάλι του Ιδρύματος Ευγενίδου στο YouTube.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:13 - 15 Απρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.