ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Εκτοξεύονται» οι εταιρείες ταχυμεταφορών

16:45 - 02 Μαϊ 2021 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Εκτοξεύονται» οι εταιρείες ταχυμεταφορών
Από τους τομείς που έχουν δεχθεί τις μεγαλύτερες αλλαγές λόγω της πανδημίας είναι οι online παραγγελίες, που άλλαξαν την εικόνα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Οι καταναλωτές πλέον δεν παραγγέλνουν μόνο καφέ και φαγητό, αλλά αναζητούν μια ολοένα και διευρυμένη γκάμα προϊόντων που μπορούν να αγοράσουν διαδικτυακά.

Κι αυτό γιατί τα περιοριστικά μέτρα στις μετακινήσεις, λόγω του κορoνοϊού αλλά και ο υγειονομικός κίνδυνος που προκύπτει από τη μετάβαση σε ένα κλειστό κατάστημα και το «στήσιμο» σε μία ουρά έκανε την τηλεφωνική ή online παραγγελία μονόδρομο στις περισσότερες αγορές μας.

Στην Ελλάδα, μόνο τον Φεβρουάριο, η δημιουργία νέων εταιρειών delivery εκτοξεύθηκε κατά περίπου 110% σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα (στοιχεία της Linked Business).

Στο μεταξύ, μόνο τους πρώτους μήνες του 2021, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών – Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) έχει χορηγήσει περισσότερες από 80 άδειες.

Το νούμερο είναι εντυπωσιακό αν ληφθεί υπόψη ότι στο σύνολο του 2020 είχαν δοθεί από την ΕΕΤΤ 70 νέες άδειες σε εταιρείες ταχυμεταφορών (έναντι 56 αδειών το 2019).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.