ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι πιθανές διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους στα μέσα μεταφοράς

08:11 - 13 Ιουλ 2021 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Οι πιθανές διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους στα μέσα μεταφοράς
Τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς δεν μπορούν να... διαχωριστούν για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους και η κυβέρνηση αναζητά άλλους τρόπους για να δώσει εμβολιαστικό κίνητρο στους επιβάτες.

Η κυβέρνηση εξετάζει κάποιες διευκολύνσεις για τους εμβολιασμένους και ο υπουργός Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής προανήγγειλε ότι σε λίγο καιρό θα ανακοινωθούν κάποιες διευκολύνσεις για τους χρήστες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών επισήμανε ότι στην Αθήνα σχεδόν τα 2/3 όσων χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, διαθέτουν κάρτες απεριόριστων διαδρομών και τόνισε: «Μπορούμε να δώσουμε κάποια έκπτωση σε αυτούς οι οποίοι έχουν εμβολιαστεί, έτσι ώστε να δώσουμε ένα επιπλέον κίνητρο – και αν θέλετε και ένα δίχτυ ασφαλείας – στους ανθρώπους που είναι εμβολιασμένοι, αλλά και ένα επιπλέον κίνητρο για όσους σκέφτονται να εμβολιασθούν». Και πρόσθεσε ότι αυτό είναι κάτι που συζητά το Υπουργείο με τον ΟΑΣΑ, εκτιμώντας ότι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα.

Εμβολιασμός οδηγών

Ο κ. Καραμανλής ξεκαθάρισε ότι σε αυτή τη φάση δεν τίθεται θέμα υποχρεωτικού εμβολιασμό για τους οδηγούς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, καθώς άλλωστε στα λεωφορεία υπάρχει διαχωριστικό, οι οδηγοί φορούν μάσκα και οι επιβάτες δεν επιβιβάζονται από τη μπροστινή πόρτα, ενώ στο Μετρό οι οδηγοί βρίσκονται σε ειδικό ξεχωριστό χώρο.

Τελευταία τροποποίηση στις 08:25 - 13 Ιουλ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.