ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πράσινο» φως σε χρηματοδότηση €1,5 εκατ. για τον δρόμο Άγραφα-Καρδίτσα

21:56 - 23 Σεπ 2021 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
«Πράσινο» φως σε χρηματοδότηση €1,5 εκατ. για τον δρόμο Άγραφα-Καρδίτσα
Τον Δεκέμβρη του 2020 στα διαδικτυακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, είχε υποσχεθεί δημόσια στους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγράφων πως ο κακοτράχαλος χωμάτινος δρόμος που συνδέει το χωριό τους με την Καρδίτσα, σύντομα θα ασφαλτοστρωθεί.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η υπόσχεση του πρωθυπουργού προς τους μικρούς μαθητές και τους κατοίκους των Αγράφων τηρήθηκε κι αυτό αποδεικνύεται με την σημερινή υπογραφή χρηματοδότησης του έργου από τον αρμόδιο υπουργό Υποδομών Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Ο νέος οδικός άξονας θα ωφελήσει τη γεωργική και κτηνοτροφική παραγωγή, τις υπηρεσίες και τον τουρισμό με την οδική σύνδεση από τα Άγραφα μέχρι την Καρδίτσα, η οποία θα διασφαλίσει την ασφάλεια και την ομαλή διακίνηση των εμπορευμάτων και των ανθρώπων της περιοχής γενικότερα.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες μικροδιαπλάτυνσης, τεχνικών έργων, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης για την ασφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου Άγραφα - Σάϊκα - Όρια Νομού Καρδίτσας σε μήκος 8.000 μ. με αρχή των εργασιών από τον οικισμό Άγραφα.

Ο Δήμος Αγράφων ευχαρίστησε για την εξέλιξη αυτή όσους βοήθησαν και πρωτίστως τον Πρωθυπουργό, τον συνεργάτη του στο μέγαρο Μαξίμου κ. Δημητριάδη, τον υπουργό κ. Καραμανλή, τους υφυπουργούς κ. Λιβάνιο, κ. Σοφία Ζαχαράκη, τον Βουλευτή Νομού Ευρυτανίας κ. Κοντογεώργο και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αγράφων.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.