ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σαν...ρουκέτα ήρθε και έφυγε από την Ελλάδα η ουκρανική Rocket!

11:33 - 24 Φεβ 2022 | ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ
Σαν...ρουκέτα ήρθε και έφυγε από την Ελλάδα η ουκρανική Rocket!
Αποχωρεί από την Ελλάδα η πλατφόρμα delivery φαγητού Rocket, λίγους μόνο μήνες μετά την άφιξή της στην ελληνική αγορά.
Να σημειωθεί ότι η εταιρεία, η οποία απασχολεί στην Ελλάδα περίπου 100 εργαζόμενους (κυρίως διανομείς) και είχε εξαγγείλει μόλις πριν λίγο καιρό την είσοδο της και στην υπηρεσία delivery ειδών σούπερ μάρκετ, ανακοίνωσε χθες αιφνιδιαστικά την πλήρη απόσυρση της τόσο από την Ελλάδα, όσο και από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές αγορές, στις οποίες είχε εισέλθει προσφάτως (Κύπρος, Ολλανδία, Γαλλία, Πορτογαλία, Ισπανία, Ουγγαρία).
Σύμφωνα με όσα αναφέρονται η εταιρία αποχωρεί λόγω έλλειψης ρευστότητας της ελληνικής θυγατρικής καθώς ως νεοιδρυθείσα εταιρεία χρειαζόταν τη στήριξη των κεφαλαιούχων, και ειδικότερα του Ουκρανού βασικού μετόχου Igor Rokhlin, ο οποίος σταδιακά περιόρισε την παροχή κεφαλαίων και τελικώς αποφάσισε την πλήρη διακοπή στήριξης. Σημειώνεται ότι πρόσφατα συνελήφθη συγγενικό πρόσωπο του βασικού επενδυτή και μεγαλομετόχου της Rocket, του Timur Rokhlin, λόγω κατηγοριών για οικονομική απάτη.

Στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσαν οι συνιδρυτές της εταιρείας Oleksii Yukhymchuk και Stanislav Dmytryk και προώθησαν στους εν Ελλάδι συνεργάτες τους αναφέρουν:

«Με λύπη ανακοινώνουμε το τερματισμό των δραστηριοτήτων στην Ευρώπη. Το brand Rocket δημιουργήθηκε από μια εξαιρετική ομάδα, η οποία κατάφερε να φτιάξει μία από τις 7 κορυφαίες εφαρμογές με τις περισσότερες λήψεις στον τομέα της παράδοσης φαγητού στην Ευρώπη και έχτισε ποιοτικές σχέσεις με συνεργάτες, ταχυμεταφορείς και πελάτες. Δημιουργήσαμε μια ουκρανική επιχείρηση, η οποία ήταν επιτυχημένη όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στις αγορές της ΕΕ, και αποδείξαμε ότι μπορούσαμε να αναπτύξουμε σπουδαία έργα. Σήμερα κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε για να διατηρήσουμε σε λειτουργία την επιχείρηση μας στην Ουκρανία και να συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε».
 
Γιώργος Αλεξάκης
Τελευταία τροποποίηση στις 11:37 - 24 Φεβ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.