ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οι ελληνικές τράπεζες παραμένουν ελκυστικές λέει η Merrill Lynch

10:33 - 26 Νοε 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αγορά συστήνει η Bank of America -Merrill Lynch για τις μετοχές των Εθνική Τράπεζα και Eurobank και σημειώνει στην έκθεσή της πως οι ελληνικές τράπεζες είναι ελκυστικές. Αναφέρει πως τον τελευταίο μήνα το ενδιαφέρον στις τράπεζες στράφηκε στη χρηματοδότηση από την ΕΚΤ και στην επίπτωση από την αύξηση των ομολόγων.

Επιπλέον στράφηκε στις μακροοικονομικές προοπτικές με τις ελληνικές τράπεζες να έχουν υποαποδόσει κατά 20%. Ο οίκος πιστεύει πως αυτή η απόδοση δε δικαιολογείται και περιμένει σημαντική ανοδική κίνηση. Εξακολουθεί να προτιμά τις Εθνική και Eurobank για τις οποίες έχει δώσει σύσταση αγοράς και λιγότερο την Πειραιώς για την οποία έχει δώσει σύσταση υποαπόδοσης. Εκτιμά πως η επίπτωση από την αύξηση στα ομόλογα θα είναι πολύ μικρή για τις ελληνικές μετοχές.

Η χώρα χρειάζεται διαρθρωτικά μέτρα και το ΠΑΣΟΚ έχει περισσότερες πιθανότητες να πετύχει γιατί έχει ισχυρή αυτοδυναμία, η Ελλάδα δέχεται σημαντικές πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, και γιατί η Ελλάδα θα ωφεληθεί από την παγκόσμια ανάκαμψη. Είναι σκληρό να κρίνεις την επιτυχία ή την αποτυχία μιας νέας κυβέρνησης μετά από λιγότερο από δύο μήνες που είναι στην εξουσία αναφέρεται στη σημερινή έκθεση του οίκου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.