ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΕΤΕ: Κορυφαία επιλογή της JP Morgan- Γνωστά τα προβλήματα της Ελλάδας

11:03 - 27 Νοε 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η μακροοικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν είναι νέο γεγονός αναφέρει σε σημερινή της έκθεση για τη μετοχή της Εθνικής Τράπεζας η JP Morgan. Όπως και σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ιρλανδία, Ιταλία, Ισπανία) και στην Ελλάδα υπάρχουν προκλήσεις αφού το χρέος αναμένεται να ξεπεράσει το 100% του ΑΕΠ.

Οι ελληνικές μετοχές έχουν υποχωρήσει 20-30% σε ένα μήνα παρά τα ισχυρά αποτελέσματα δευτέρου και τρίτου τριμήνου, τη βελτίωση των θεμελιωδών και τις αναβαθμίσεις. Καταλύτες για τους επόμενους 3-6 μήνες θα είναι η επικοινωνία από τη νέα κυβέρνηση του δημοσιονομικού προγράμματος και η έγκρισή του από τις Βρυξέλλες. Επίσης τα αποτελέσματα του τετάρτου τριμήνου θα αποτελέσουν καταλύτη, ενώ η αλλαγή της διάθεσης για ανάληψη ρίσκου δε βοηθάει σημειώνει ο οίκος.

Η Εθνική Τράπεζα ωστόσο επιβίωσε από την κρίση και κατάφερε να είναι η πιο κερδοφόρα τράπεζα στην Ευρώπη. Η στρατηγική ανάκαμψης είναι σε καλό δρόμο και ο οίκος διατηρεί την εμπιστοσύνη του για τη μετοχή διατηρώντας την στις κορυφαίες του επιλογές (Alalyst Focus List). Διατηρεί τη σύσταση για αποδόσεις ανώτερες από αυτές της αγοράς και δίνει τιμή στόχο τα 36 ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.