ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το spread καθορίζει την πορεία των τραπεζών λέει η Goldman Sachs

09:32 - 09 Δεκ 2009 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τα μακροοικονομικά θέματα θα παραμείνουν ο βασικός καταλύτης για την πορεία των ελληνικών τραπεζών σημειώνει η Goldman Sachs σε νέα της έκθεση για τον κλάδο. Ο οίκος επαναλαμβάνει την αρνητική του στάση για τις ελληνικές τράπεζες και την ουδέτερη για τις ευρωπαϊκές.

Αναφέρει ξανά πως δεν έχει σύσταση αγοράς για κάποια τράπεζα και πως προτείνει πώληση για την Τράπεζα Πειραιώς και την ΑΤΕ Bank. Ρίσκο στις εκτιμήσεις του εντοπίζει στο ενδεχόμενο η ανάκαμψη της οικονομίας να είναι πιο γρήγορη ή πιο αργή από αυτό που περιμένει ή να αυξηθεί περισσότερο από όσο αναμένεται ο ρυθμός αύξησης των δανείων.

Κάνει αναφορά για τις πρόσφατες εξελίξεις, ήτοι τα όσα ανέφερε η Moody’s και η S&P αλλά αναφέρει πως η πορεία του spread δείχνει πως έχει η αγορά προεξοφλήσει την υποβάθμιση. Επιπλέον ο οίκος σημειώνει πως το spread θα πρέπει να υποχωρήσει στις 50-100 μονάδες βάσης και το ενδιαφέρον να επιστρέψει στις μετοχές των τραπεζών και στην κάθε μία ξεχωριστά. Αν αυτό συμβεί ο οίκος αναφέρει πως θα εξετάσει εκ νέου την επιφυλακτική του στάση. Θα πρέπει δηλαδή να υποχωρήσει το spread των ελληνικών ομολόγων που σήμερα καθορίζει την πορεία των μετοχών των τραπεζών.Σημειώνεται πως δεν προχωρά σε αλλαγές στις τιμές στόχους και τις συστάσεις που έχει δώσει.  

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.