ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τράπεζα Πειραιώς: Κέρδη 7 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο – Πτώση 87%

09:10 - 28 Μαϊ 2010 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στα 7 εκατ. ευρώ από 52 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη της Τράπεζας Πειραιώς στο πρώτο τρίμηνο καταγράφοντας πτώση 87%. Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων διαμορφώθηκαν στα 142 εκατ, μειωμένα κατά -5% (149 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο 2009). Τα χρηματοοικονομικά αποτελέσματα εμφάνισαν ζημιές ύψους 19 εκατ. ευρώ έναντι κέρδους 12 εκατ. ευρώ πέρυσι

Στην Ελλάδα, η απαρέγκλιτη εφαρμογή των μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης, η βελτίωση της ανταγωνιστικής θέσης της χώρας και η ανάδειξη ενός αξιόπιστου σχεδίου ανάπτυξης είναι οι αναγκαίες επιλογές για την προσεχή περίοδο, σημειώνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας. «Οι στόχοι του νέου οικονομικού προγράμματος, όπως συμφωνήθηκαν με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, είναι επιτεύξιμοι και η υλοποίησή τους αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών προς την ελληνική οικονομία. Στον ευρύτερο γεωγραφικό χώρο όπου αναπτύσσουμε τη δραστηριότητά μας σε 7 χώρες, οι οικονομικές συνθήκες σταδιακά βελτιώνονται. Αξιοποιώντας τη συγκυρία και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Τράπεζας Πειραιώς στο green banking και το e-banking, τόσο σε τεχνογνωσία όσο και σε υποδομές, εστιάζουμε στη διεύρυνση των δραστηριοτήτων μας στους δύο αυτούς αναπτυσσόμενους τομείς», καταλήγει ο κ.Σάλλας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος Σταύρος Λεκκάκος αναφέρει πως κατά το 1ο 3μηνο 2010 η οργανική κερδοφορία προ προβλέψεων του Ομίλου ενισχύθηκε κατά 18%, φτάνοντας τα 161 εκατ. ευρώ με σημαντική συμβολή των καθαρών εντόκων εσόδων, τα οποία αυξήθηκαν κατά 15% σε ετήσια βάση φτάνοντας τα 293 εκατ. ευρώ. Το λειτουργικό κόστος διατηρήθηκε στο επίπεδο του 1ου 3μηνου 2009, ενώ στόχος για το σύνολο του 2010 είναι το κόστος να διαμορφωθεί σε επίπεδο χαμηλότερο του 2009. Οι προβλέψεις αυξήθηκαν κατά 65% φτάνοντας τα 134 εκατ. από 81 εκατ. ευρώ το 1ο 3μηνο 2009. Στόχος μας είναι η διατήρηση του δείκτη κάλυψης των καθυστερήσεων από προβλέψεις στο επίπεδο του 50% και στο επίπεδο του 110% συμπεριλαμβανομένων των εμπράγματων εξασφαλίσεων. Παρά τη δύσκολη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η βελτίωση της οργανικής κερδοφορίας του Ομίλου, η οποία επιτρέπει το σχηματισμό των αναγκαίων προβλέψεων για την περαιτέρω θωράκιση του ισολογισμού του, δίνει αισιόδοξο μήνυμα για τα επόμενα τρίμηνα του 2010. Η ποιότητα των δανείων και η υψηλή κεφαλαιακή επάρκεια παραμένουν στις προτεραιότητες της Διοίκησης του Ομίλου.

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα στη στήλη σχετικά αρχεία.

Συνημμένα αρχεία:
Τελευταία τροποποίηση στις 09:17 - 28 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.