ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εμπρός της γής ξυλοδαρμένοι

10:43 - 26 Ιουν 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Το άγριο ξύλο που έπεσε μεταξύ συναδέλφων συνδικαλιστών τραπεζοϋπαλλήλων, το πρωί του Σαββάτου, στο ξενοδοχείο Imperial κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης του ΤΑΠΙΛΤΑΤ, δεν είχε κίνητρα ιδεολογικά ή έστω παραταξιακά.

Φαίνεται πως κάποιοι δέρνουν συναδέλφους τους για χάριν των αφεντικών.

Το ταμείο Επικουρικής Σύνταξης Τραπεζοϋπαλλήλων ΤΑΠΙΛΤΑΤ ενώ ιδρύθηκε από εργαζόμενους της τότε ΙΟΝΙΚΗΣ τράπεζας, σήμερα καλύπτει 13.000 ασφαλισμένους συνταξιούχους και εργαζομένους τραπεζοϋπαλλήλους της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, της πρώην ΕΡΓΑΣΙΑΣ, της πρώην Μακεδονίας Θράκης, της ΕΘΝΟΚΑΡΤΑΣ και φυσικά της ΙΟΝΙΚΗΣ.

Τα υπό διαχείριση κεφάλαια του Ταμείου ανέρχονται ούτε λίγο ούτε πολύ σε 400 εκατομμύρια Ευρώ!!!

Το πρόβλημα του Ταμείου είναι απλό: Το ΤΑΠΙΛΤΑΤ επικουρεί εργαζόμενους και συνταξιούχους με ποσά της τάξης των 430 Ευρώ μηνιαίως. Μετά την ιδιωτικοποίηση και πώληση των τραπεζών δεν έχει νέους ασφαλισμένους που θα καταβάλλουν νέες εισφορές και να διασφαλίσουν την βιωσιμότητά του.

Επομένως το μέλλον του ΤΑΠΙΛΤΑΤ παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Θα διαλυθεί; Θα ενταχθεί στο νέο ταμείο ΕΤΑΤ;Πως ποιος και με τι διαδικασίες θα διαχειρισθεί ή θα διανείμει τον πλούτο του σήμερα; Αν κάποιος τραπεζοϋπάλληλος επιλέξει να αποχωρήσει, θα πάρει μαζί του τις εισφορές που έχει ήδη καταβάλει ή και τις εισφορές που έχει καταβάλει η Τράπεζα στην οποία εργάζονταν;

Στα θέματα αυτά οι συνδικαλιστικές παρατάξεις της ΟΤΟΕ δεν έχουν ξεκάθαρη θέση.

Εδώ δεν υπάρχουν δεξιοί κι αριστεροί, κυβερνητικοί κι αντιπολιτευόμενοι.

Εδώ υπάρχουν μεγάλα συμφέροντα. Συμφέροντα των αφεντικών.
Έτσι λοιπόν εξηγείται η βιαιότητα των επεισοδίων….

 

Χρήστος Ν. Κώνστας

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.