ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MPB: "Πράσινο φως" στην έκδοση ΜΟΔ ύψους 294 εκατ. ευρώ

11:23 - 14 Απρ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Την έκδοση Μετατρέψιμων Αξιογράφων Ενισχυμένου Κεφαλαίου (ΜΑΕΚ), ύψους μέχρι 294.056.786 ευρώ και με δικαίωμα προτίμησης υπέρ των παλαιών μετόχων, ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο της Marfin Popular Bank Public στις 13 Απριλίου.
Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, τα ΜΑΕΚ θα αποτελέσουν Πρωτοβάθμια Κεφάλαια (Tier 1 Capital) της Τράπεζας, σύμφωνα με την Βασιλεία ΙΙΙ.

Η τιμή μετατροπής έχει καθοριστεί σε € 1,80, σύμφωνα με την από 11.11.2010 απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας η οποία ανακοινώθηκε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζα της 18.11.2010, με σταθερό ετήσιο επιτόκιο 7%.

Θετική επίδραση κατά 110 μονάδες βάσης στους δείκτες Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων (Tier 1 Capital) και συνολικών Εποπτικών Κεφαλαίων του Ομίλου οι οποίοι θα διαμορφωθούν σε 13,1% και 14,8%, αντίστοιχα.

Η εν λόγω έκδοση αποτελεί μέρος της εγκριθείσας από το Διοικητικό Συμβούλιο της 11ης Νοεμβρίου 2010, έκδοσης Μετατρέψιμων Αξιογράφων Κεφαλαίου ύψους έως € 660εκ.

Ο Όμιλος με την εν λόγω έκδοση αξιόγραφων στοχεύει στην περαιτέρω εναρμόνισή της κεφαλαιακής της δομής με τις απαιτήσεις της Βασιλείας IIΙ, στην ενίσχυση της ήδη ισχυρής κεφαλαιακής της βάσης καθώς και στην υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων στρατηγικών της στόχων. Η ΜΡΒ δεν έχει λάβει κρατική βοήθεια είτε με τη μορφή ρευστότητας, είτε με τη μορφή κεφαλαιακής ενίσχυσης. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την εύρωστη κεφαλαιακή της βάση επιτρέπει στη Τράπεζα τη περαιτέρω ενδυνάμωση της ήδη ισχυρής της θέση στη Κύπρο σε συνδυασμό με τη ταυτόχρονη ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Διεθνούς Τραπεζικής της και τη περαιτέρω επέκταση της στις αγορές της αναδυόμενης Ευρώπης. 

Η εν λόγω έκδοση θα ενισχύσει κατά 110 μονάδες βάσης τους δείκτες Πρωτοβάθμιων Κεφαλαίων (Tier 1 Capital) και Συνολικών Εποπτικών Κεφαλαίων του Ομίλου οι οποίοι με τα την έκδοση θα διαμορφωθούν σε 13,1% και 14,8%, αντίστοιχα (pro-forma στοιχεία βάσει των μεγεθών της 31ης Δεκεμβρίου 2010 τα οποία έχουν αναπροσαρμοστεί για την πρόσφατη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά € 488 εκ. και τη διάθεση του 85% της Laiki Bank Australia Ltd)
Τα ΜΑΕΚ θα προσφερθούν σε όλους τους υφιστάμενους μετόχους της Τράπεζας οι οποίοι θα κατέχουν δικαιώματα προτίμησης. Η τιμή διάθεσης θα είναι € 1.00 ανά ΜΑΕΚ ενώ θα αντιστοιχεί ένα (1) ΜΑΕΚ για κάθε πέντε (5) Δικαιώματα Προτίμησης.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.