ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

MPB: "Πράσινο φως" στη διανομή μερίσματος 0,10 ευρώ με μορφή μετοχών

13:14 - 19 Μαϊ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τη διανομή μερίσματος ύψους 0,10 ευρώ ανά μετοχή, υπό μορφή μετοχών, ενέκρινε μεταξύ άλλων η ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της Marfin PB που πραγματοποιήθηκε στις 18/5.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συνέλευση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή αυτοπροσώπως ή δι΄ αντιπροσώπου, μετόχων που εκπροσωπούσαν ποσοστό 40,29% του μετοχικού κεφαλαίου της τράπεζας. Κατά την εν λόγω Συνέλευση συζητήθηκαν και ελήφθησαν αποφάσεις επί των θεμάτων της Ημερησίας Διάταξης ως ακολούθως:

1. Εξετάσθηκαν και εγκρίθηκαν ομόφωνα οι Οικονομικές Καταστάσεις της Τράπεζας για το έτος που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2010 και οι σχετικές Εκθέσεις των Συμβούλων και των Ελεγκτών.

2. Εγκρίθηκε με ποσοστό 99,73% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου η διανομή μερίσματος για το έτος 2010 ύψους Ευρώ 0,10 ανά μετοχή, υπό μορφή μετοχών έκδοσης της Τράπεζας με τιμή έκδοσης Ευρώ 1,00 ανά μετοχή, σύμφωνα με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας ημ. 29.3.2011. Ταυτοχρόνως εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να ορίσει την ημερομηνία αποκοπής, την ημερομηνία και τη διαδικασία καταβολής του μερίσματος στους δικαιούχους, λαμβάνοντας υπόψιν το Οικονομικό Ημερολόγιο που έχει ανακοινωθεί στο επενδυτικό κοινό.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το ως άνω Οικονομικό Ημερολόγιο δικαιούχοι του μερίσματος θα είναι οι δικαιούχοι μετοχών κατά τη λήξη των συνεδριάσεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών και του Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου της 27.05.2011, η αποκοπή θα λάβει χώρα την 25.05.2011, ως ημερομηνία Αρχείου έχει ορισθεί η 27.05.2011 και ως προτεινόμενη ημερομηνία καταβολής έχει ορισθεί η 17.06.2011.

Επιπλέον, αποφασίσθηκε με ποσοστό 99,73% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου όπως εξουσιοδοτηθεί το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας να καθορίσει τη διαδικασία τακτοποίησης των κλασματικών δικαιωμάτων που θα προκύψουν από την καταβολή του μερίσματος σε μετοχές ως ανωτέρω, να ρυθμίσει κάθε θέμα που αφορά την εισαγωγή των νέων μετοχών στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου και το Χρηματιστήριο Αθηνών και κάθε συναφές θέμα.

3. Η Γενική Συνέλευση, με ποσοστό 99,80% του παρισταμένου μετοχικού κεφαλαίου, εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο αποτελούμενο από τους Ανδρέα Βγενόπουλο, Νεοκλή Λυσάνδρου, Βασίλειο Θεοχαράκη, Ευθύμιο Μπουλούτα, Χρίστο Στυλιανίδη, Παναγιώτη Κουννή, Ελευθέριο Χιλιαδάκη, Πλάτωνα Λανίτη, Στέλιος Στυλιανού, Fadel Al Ali, Abdulrazaq Al Jassim, Hesham Abdulla Al Qassim, Κωνσταντίνο Μυλωνά και Μάρκο Φόρο.

4. (α) Εγκρίθηκε με ποσοστό 96,85% και με αποχή 0,01% του παρισταμένου κεφαλαίου, ετήσια αμοιβή των μη Εκτελεστικών Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ανερχομένη σε Ευρώ 30.000 και καθώς και ετήσια αμοιβή του Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου ανερχομένη σε Ευρώ 20.000.

(β) Εγκρίθηκε ομόφωνα το Σχέδιο Παροχής Δεσμευμένων Μετοχών (Restricted Stock Scheme) για τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα διευθυντικά στελέχη του Ομίλου, όπως παρουσιάσθηκε στην Ετήσια Γενική Συνέλευση

5. Εγκρίθηκε με ποσοστό 97,19% και με αποχή 0,31% του παρισταμένου κεφαλαίου ο επαναδιορισμός των PricewaterhouseCoopers και Grant Thornton ως κοινών (joint) ανεξαρτήτων Ελεγκτών της Τράπεζας και εξουσιοδοτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει την αμοιβή τους.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο εξελέγη από την Ετήσια Γενική Συνέλευση των Μετόχων, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Ανδρέας Βγενόπουλος - Πρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Νεοκλής Λυσάνδρου - Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Βασίλειος Θεοχαράκης - Αντιπρόεδρος, Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Ευθύμιος Μπουλούτας - Διευθύνων Σύμβουλος Ομίλου, Εκτελεστικό Μέλος,
Χρίστος Στυλιανίδης - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος,
Παναγιώτης Κουννής - Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Εκτελεστικό Μέλος,
Ελευθέριος Χιλιαδάκης - Εκτελεστικό Μέλος,
Πλάτων Λανίτης - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Στέλιος Στυλιανού - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Fadel Al Ali - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Abdulrazaq Al Jassim - Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Hesham Abdulla Al Qassim - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Κωνσταντίνος Μυλωνάς - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος,
Μάρκος Φόρος - Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος.

Το Διοικητικό Συμβούλιο μετά τη συγκρότησή του σε σώμα εξέλεξε τον κ. Κωνσταντίνο Μυλωνά ως Ανώτερο Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Σύμβουλο.

Στη συνέχεια το Διοικητικό Συμβούλιο όρισε τα μέλη των παρακάτω Επιτροπών του ως ακολούθως:
Επιτροπή Ελέγχου: Κωνσταντίνος Μυλωνάς - Πρόεδρος, Μάρκος Φόρος, Νεοκλής Λυσάνδρου - Μέλη
Επιτροπή Αμοιβών: Κωνσταντίνος Μυλωνάς - Πρόεδρος, Πλάτων Λανίτης, Μάρκος Φόρος - Μέλη
Επιτροπή Διορισμών / Εσωτερικής Διακυβέρνησης: Πλάτων Λανίτης - Πρόεδρος, Μάρκος Φόρος, Νεοκλής Λυσάνδρου - Μέλη

Επιτροπή Διαχείρισης Κινδύνων: Νεοκλής Λυσάνδρου - Πρόεδρος, Μάρκος Φόρος, Χρίστος Στυλιανίδης - Μέλη
Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο επιβεβαίωσε τη σύνθεση των μελών των λοιπών Επιτροπών [Project & Technology Committee (I.T. Steering Committee), Εκτελεστική Επιτροπή, Επιτροπή Διαχείρισης Ενεργητικού - Παθητικού, Επιτροπή Κινδύνου Αγοράς, Επιτροπές Πιστώσεως] ως είχε ορισθεί από το Δ.Σ. σε προηγούμενη συνεδρίασή του.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.