ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Βγενόπουλου στην κριτική Λαζαρίδη της Λαϊκής

17:57 - 17 Ιουλ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Απάντηση στην κριτική που συνοδεύτηκε μάλιστα και με παραίτηση του κ Κ Λαζαρίδη έδωσε ο επικεφαλής της Marfinκ Α. Βγενόπουλος σε επιστολή του προς τους εργαζομένους της Λαϊκής τράπεζας.

«Σεβόμαστε την μακροχρόνια περίοδο συνεργασίας του κ. Λαζαρίδη με τον Όμιλο της Λαϊκής, κατά την διάρκεια της οποίας προσέφερε και πήρε πολλά.Όμως, κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των δύο Διοικητικών Συμβουλίων που έγιναν μέχρι στιγμής (ένα του Ομίλου της Λαϊκής Κύπρου και ένα της Λαϊκής Τράπεζας Ελλάδος) όλες οι αποφάσεις που αφορούσαν εταιρικές και διοικητικές αναδιοργανώσεις ελήφθησαν ομόφωνα με την θετική ψήφο και του κ. Λαζαρίδη.Αδυνατούμε ως εκ τούτου να αντιληφθούμε ποιες διαφορετικές θεωρήσεις και προσεγγίσεις για τα στελέχη και το προσωπικό του Ομίλου, για τις συγχωνεύσεις και ανακατατάξεις αλλά και για το ευρύτερο συμφέρον της Κύπρου τον οδήγησαν στην παραίτησή του.Αναζητούμε την πραγματική αιτία της παραίτησης στον γραπτό καθορισμό (και επί της ουσίας περιορισμό) των αρμοδιοτήτων του Μη Εκτελεστικού Προέδρου του Ομίλου ή σε άλλες διαφωνίες ή απόψεις του που όμως ουδέποτε εκφράστηκαν επισήμως. Είναι ατυχές που μια τόσο αξιόλογη καριέρα στον Όμιλο της Λαϊκής κλείνει με αιχμές για ανύπαρκτα θέματα και προβλήματα.Είναι ακόμη πιο ατυχής η προσπάθεια δημιουργίας ανασφάλειας στο προσωπικό και τα στελέχη του Ομίλου.

Υπενθυμίζουμε τη δέσμευσή μας ότι θα εργαστούμε σκληρά για να προάγουμε τα συμφέροντα των μετόχων με τη δημιουργία ενός μεγαλύτερου και έντονα διεθνοποιημένου Ομίλου που θα παρέχει απόλυτη ασφάλεια και μεγαλύτερες ευκαιρίες εξέλιξης στο ανθρώπινο δυναμικό του και ο οποίος με την διατήρηση της κυπριακότητάς του θα συμβάλει παράλληλα στην ανάπτυξη του τραπεζικού τομέα και της οικονομίας της Κύπρου.

Ο Όμιλος της Λαϊκής θα συνεχίσει την αναπτυξιακή πορεία του με την αξιοποίηση των στελεχών του μέσα από δημιουργία και λειτουργία ομάδων, μακριά από κατεστημένα και τσιφλίκια και με σεβασμό στο δικαίωμα της επαγγελματικής ασφάλειας και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού του και της δίκαιης αναγνώρισης και επιβράβευσης των προσπαθειών του.

Ευχαριστούμε τον κ. Λαζαρίδη για την συνεργασία του και του ευχόμαστε υγεία και καλή επιτυχία στις νέες του προκλήσεις».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.