ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Saxo Bank: Συνεχίζεται η δυναμική πορεία ανάπτυξης στην Ελλάδα

14:58 - 06 Δεκ 2011 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η Saxo Bank, ειδικός στις διαδικτυακές συναλλαγές και επενδύσεις, συνεχίζει τη δυναμική της πορεία στην ελληνική αγορά και δύο χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του γραφείου στην Ελλάδα, καταγράφει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, στηρίζοντας τους επενδυτές να πραγματοποιούν αποδοτικότερες επενδύσεις εν μέσω της τρέχουσας οικονομικής συγκυρίας.
Συγκεκριμένα, η πελατειακή βάση της Saxo Bank στην Ελλάδα έχει αυξηθεί κατά επιπλέον 20% κατά το δεύτερο χρόνο λειτουργίας της, δηλαδή συνολικά κατά 70% από το 2009, ενώ ο όγκος συναλλαγών των πελατών παρέμεινε σε υψηλά επίπεδα. Παράλληλα, το ενδιαφέρον των επενδυτών – υφιστάμενων πελατών και μη – για τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της Saxo Bank συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, καθώς σημειώθηκε 100% αύξηση στους νέους συμμετέχοντες κατά το δεύτερο έτος, στα 2.000 άτομα, εκ των οποίων η πλειοψηφία έχει παρακολουθήσει το σύνολο των θεματικών ενοτήτων.

Ο κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, Διευθυντής Γραφείου Saxo Bank Ελλάδας και Κύπρου, δήλωσε σχετικά:

«Η Saxo Bank συμπλήρωσε δύο χρόνια επιτυχημένης παρουσίας στην Ελλάδα, στη διάρκεια των οποίων συνεχίζουμε να καταγράφουμε ανοδικούς ρυθμούς ανάπτυξης, παρά την τρέχουσα οικονομική συγκυρία και τις προκλήσεις που ανακύπτουν τόσο στο εγχώριο όσο και στο διεθνές περιβάλλον. Η αύξηση πελατών που καταγράψαμε κατά το δεύτερο χρόνο λειτουργίας μας στην ελληνική αγορά, σε συνδυασμό με τα υψηλά ποσοστά όγκου συναλλαγών και την αυξημένη συμμετοχή των επενδυτών στα σεμινάρια που διοργανώνουμε, επιβεβαιώνουν την ορθότητα της στρατηγικής που εφαρμόζουμε και επιβραβεύουν τις προσπάθειές μας να παραμείνουμε στην κορυφή των διαδικτυακών συναλλαγών.

Η αγορά διαδικτυακών συναλλαγών και επενδύσεων στην Ελλάδα έχει αναπτυχθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια με τους Έλληνες επενδυτές να πραγματοποιούν ολοένα και πιο στοχευμένες και προσεκτικές επενδυτικές κινήσεις, όπως άλλωστε επιβάλλουν και οι σημερινές συνθήκες στις αγορές. Δεν είναι τυχαίο που η Ελλάδα έχει καταλάβει την 4η θέση μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών και την 6η σε διεθνές επίπεδο, για τον Όμιλο της Saxo Bank.

Πραγματοποιώντας σταθερά βήματα ανάπτυξης, παραμένουμε πιστοί στη δέσμευσή μας για συνεχή αναβάθμιση των επενδυτικών λύσεων, υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρουμε, παράλληλα με την υψηλού επιπέδου εξυπηρέτηση. Στόχος μας είναι να διευρύνουμε τις επιλογές των Ελλήνων επενδυτών – και ιδιαίτερα των μικρομεσαίων – δίνοντάς τους πρόσβαση σε αγορές του εξωτερικού και εργαλεία πληροφόρησης και αντιστάθμισης κινδύνου, με ανταγωνιστική πολιτική τιμολόγησης, ώστε να έχουν οι ίδιοι τον έλεγχο των επενδύσεών τους.»

Κατά τη διάρκεια του 2011, η Saxo Bank λάνσαρε στην ελληνική αγορά τα Δικαιώματα Προαίρεσης "Binary Touch Options", εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της για επενδύσεις στο Συνάλλαγμα με ένα νέο, ασφαλή και απλό εργαλείο. Η ανταπόκριση των Ελλήνων επενδυτών στο νέο προϊόν υπήρξε ιδιαίτερα θετική, με τα Δικαιώματα Προαίρεσης "Binary Touch Options" να αποτελούν μέσα σε μόλις τρεις μήνες έναν από τους πιο δημοφιλείς τρόπους επένδυσης στην αγορά Συναλλάγματος μέσα από τις πλατφόρμες της Saxo Bank. Σε επίπεδο προϊόντων, η Saxo Bank εισήγαγε στις πλατφόρμες της ένα νέο συναλλαγματικό ζεύγος, το USD-CNH (αμερικανικό Δολάριο-κινεζικό ρενμίμπι/γούαν), το οποίο αποτελεί μία ιδιαίτερα δημοφιλή εναλλακτική για τους επενδυτές, εν μέσω της μεταβλητότητας των αγορών.

Παράλληλα, η Saxo Bank, ως αναπόσπαστο τμήμα της στρατηγικής της, συνεχίζει να διοργανώνει στην Αθήνα σεμινάρια, στο πλαίσιο του ολοκληρωμένου εκπαιδευτικού προγράμματος που έχει αναπτύξει, με στόχο την προσφορά επαγγελματικής εκπαίδευσης και την καθοδήγηση των πελατών της, αλλά και κάθε ενδιαφερόμενου επενδυτή, ώστε να επιτύχουν καλύτερες αποδόσεις στις προσωπικές τους επενδυτικές στρατηγικές. Σήμερα, έχοντας εμπλουτίσει τη θεματολογία των σεμιναρίων με νέες ενότητες, η Saxo Bank προσφέρει έξι διαφορετικά σεμινάρια το μήνα, ώστε να ανταποκρίνεται σε όλα τα επίπεδα και τις διαφορετικές ανάγκες των επενδυτών.

Σε επίπεδο Ομίλου, η Saxo Bank συνέχισε και το 2011 τη στρατηγική της για διεθνή επέκταση, με το άνοιγμα γραφείων στη Μόσχα, τις Βρυξέλλες, τον Παναμά, το Χονγκ Κονγκ και τη Νότιο Αφρική, ανταποκρινόμενη στην αυξανόμενη ζήτηση για εξελιγμένες επενδυτικές λύσεις σε διεθνές επίπεδο και αναγνωρίζοντας ευκαιρίες που ανακύπτουν τόσο σε αναπτυγμένες όσο και σε αναπτυσσόμενες αγορές. Σήμερα, η Saxo Bank διατηρεί γραφεία σε 21 χώρες, ενώ η πελατειακή της βάση εκτείνεται σε 170 χώρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η επένδυση της Saxo Bank στην τεχνολογία, με γνώμονα την ασφάλεια, την ευκολία και την αμεσότητα στις συναλλαγές, πρόσφατα απέσπασε το βραβείο «Καλύτερα Εργαλεία Συναλλαγών» ("Best Active Trading Tools") στον ετήσιο θεσμό του κορυφαίου περιοδικού "Shares", που απευθύνεται σε ιδιώτες και θεσμικούς επενδυτές, σε αναλυτές και σε στελέχη της αγοράς.
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.