ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Saxo Bank: Επέκταση στην Κύπρο

14:04 - 26 Απρ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δημιουργεί περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων στην Κύπρο.

Η Saxo Bank, εξειδικευμένη τράπεζα σε συναλλαγές και επενδύσεις μέσω του διαδικτύου, ανακοινώνει σήμερα την επίσημη έναρξη λειτουργίας του νέου της γραφείου στην Κύπρο, το οποίο θα προσφέρει στους Κύπριους επενδυτές πρόσβαση στις διεθνείς χρηματοπιστωτικές αγορές. Ο κ. Vitali Boutbaev είναι ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Saxo Bank A/S Κύπρου και υπεύθυνος για τη διαχείριση της εταιρείας και προσέλκυση νέων πελατών. Επίσης, ο κ. Boutbaev παραμένει υπεύθυνος για τις δραστηριότητες της τράπεζας στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

 

Σημειώνεται ότι ο κ. Εμμανουήλ Λεμονάκης, Επικεφαλής της Saxo Bank A/S Ελλάδας, αναλαμβάνει παράλληλα καθήκοντα Chief Operations Officer της Saxo Bank A/S Κύπρου.

 

Η Saxo Bank A/S Κύπρου αποτελεί παράρτημα της Saxo Bank A/S Δανίας, με το νέο γραφείο, το οποίο βρίσκεται στη Λεμεσό, να αποτελεί περιφερειακό κέντρο επιχειρήσεων, καλύπτοντας ολόκληρη την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη.

 

Από την ένταξή της στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004, η Κύπρος αποτελεί ελκυστικό χώρο για άτομα με υψηλά εισοδήματα (“high net worth individuals”), λόγω των ιδανικών συνθηκών για τους συμμετέχοντες στις κεφαλαιαγορές. Με το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κύπρου να ξεπερνά οριακά το μέσο όρο της ΕΕ, η Κύπρος αναδεικνύεται σε εξαιρετικό χώρο για την εγκατάσταση επίσημα αδειοδοτημένων και πλήρως ελεγχόμενων ευρωπαϊκών τραπεζών. Παράλληλα, η Κύπρος έχει δημιουργήσει ισχυρές σχέσεις με χώρες όπως η Ρωσία, μία από τις μεγαλύτερες αγορές για τη Saxo Bank, ενώ αποτελεί έναν διεθνώς αναγνωρισμένο χώρο για την πραγματοποίηση συναλλαγών και επενδύσεων. Σημειώνεται ότι η Κύπρος εισήγαγε το ευρώ το 2009 και την 1η Ιουλίου του 2012 αναλαμβάνει την Προεδρία της ΕΕ.

Σχετικά με το άνοιγμα του γραφείου στην Κύπρο, ο κ. Vitali Boutbaev, δήλωσε τα εξής:

 

«Η Κύπρος αποτελεί μια εδραιωμένη και δυναμικά αναπτυσσόμενη χώρα για χρηματοοικονομικές υπηρεσίες. Η Saxo Bank έχει ήδη σημαντικό αριθμό πελατών, τόσο θεσμικών επενδυτών όσο και συνεργατών τύπουWhite Label, καθώς και ατόμων με υψηλά εισοδήματα, στη χώρα, και με τη λειτουργία του γραφείου μας στη Λεμεσό μπορούμε να βελτιώσουμε περαιτέρω την ποιότητα των υπηρεσιών μας ώστε να ανταποκρινόμαστε στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες τους. Ανυπομονούμε να εξερευνήσουμε τις δυνατότητες επέκτασης της αγοράς στην Κύπρο και την Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη, οι οποίες αναπτύσσονται με γοργούς ρυθμούς. Το νέο γραφείο θα ενδυναμώσει το συνολικό ρόλο της Saxo Bank ως κορυφαίος παίκτης στις διαδικτυακές χρηματιστηριακές συναλλαγές, τόσο στην Ευρώπη όσο και διεθνώς».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.