ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο νέος πρόεδρος της Κύπρου και οι λόγοι της παραίτησης Ρολόγη

12:26 - 04 Σεπ 2006 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο κ. Χ. Παντζιαρής θα είναι ο νέος πρόεδρος της τράπεζας Κύπρου μετά την παραίτηση του κ. Ρολόγη. Ο κ. Παντζιαρής φέρεται να στηρίζεται πέραν της κεντρικής τράπεζας και από οικονομικοπολιτικούς παράγοντες. Στην Κύπρο, ως γνωστό η άποψη οικονομικών και πολιτικών παραγόντων είναι βαρύνουσα.


Ο κ. Ρολόγης όπως έχει τονιστεί, υπέβαλλε την παραίτηση του λόγω των ασφυκτικών πιέσεων που του είχαν ασκηθεί εξαιτίας της εξέλιξης της δημόσιας πρότασης για την Emporiki, όσο και για τις εξελίξεις περί την τράπεζα Πειραιώς.

Ο κ. Ρολόγης, παρά την κριτική που του είχε ασκηθεί π.χ. για τις υψηλές απολαβές κ.α. είχε καταφέρει να επιτύχει ορισμένες απαραίτητες ισορροπίες στην τράπεζα Κύπρου.  Δεν θα πρέπει να παραβλεφθεί ότι ο υπέρμαχος της δημόσιας πρότασης για την Emporiki ήταν ο κ. Ηλιάδης, σημερινός διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Κύπρου, ο οποίος διατηρείται.

Καθίσταται σαφές ότι μετά τις παραιτήσεις επιφανών επιχειρηματιών από το ΔΣ της Κύπρου, το σύστημα αναζητούσε εξιλαστήριο θύμα το οποίο βρέθηκε στο πρόσωπο του κ. Ρολόγη. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διοίκηση της Κύπρου δεν χειρίσθηκε ορθά το θέμα της δημόσιας πρότασης προς την Emporiki, όπως και το θέμα της συνεργασίας με την τράπεζα Πειραιώς.

Ο νέος πρόεδρος καλείται να λάβει πολύ σημαντικές αποφάσεις με προεξάρχουσα την συνεργασία ή μη με την τράπεζα Πειραιώς.  Το επόμενο διάστημα θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμο για την τράπεζα Κύπρου.

Π Λεωτσάκος

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.