• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

H Αlpha Bank o αποκλειστικός συνομιλητής της Credit Agricole για Εμπορική

18:09 - 30 Σεπ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν καταλήξει οι συζητήσεις, αναφέρει ανακοίνωση της CA

Την Alpha Bank, σύμφωνα με πληροφορίες, επέλεξαν οι Γάλλοι της Credit Agricole, ως τονπροτιμητέο συνομιλητή για την εξαγορά της Emporiki Bank. Σύμφωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του "R", σήμερα αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου το διοικητικό συμβούλιο της C.A., ενώ δεν αποκλείεται η επίσημη ανακοίνωση την ίδια μέρα.

 

Από τη Γαλλία, πηγές από την Credit Agricole επιβεβαίωναν ότι βρίσκονται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την παραχώρηση της Εμπορικής.

 

Σε ανακοίνωση που έδωσε η CA στη δημοσιότητα αναφέρονται τα εξής:

 

«Η Credit Agricole SA ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει εισέλθει σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Alpha Bank για την απόκτηση του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου της Εμπορικής. Η Credit Agricole και η Alpha Bank έχουν ως στόχο να ολοκληρωθεί η διάθεση των μετοχών στις 31 Δεκεμβρίου 2012 με την επιφύλαξη των απαιτούμενων εγκρίσεων από τις αρμόδιες αρχές και σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες της εταιρικής διακυβέρνησης.

 

Η δεσμευτική προσφορά της Alpha Bank είναι εναρμονισμένη με τους κανόνες και τις ρυθμίσεις που έθεσαν οι αρμόδιες αρχές, ήτοι:

- Η ανακεφαλαιοποίηση της Εμπορικής Τράπεζας από την Crédit Agricole S.A., η οποία έχει ήδη εισφέρει 2,3 δισεκατομμύρια Ευρώ τον Ιούλιο του 2012, προβλέπεται να αυξηθεί σε 2,85 δισεκατομμύρια Ευρώ και η Crédit Agricole S.A. προβλέπεται  να εγγραφεί για ομόλογα αξίας 150 εκατομμυρίων Ευρώ, μετατρέψιμα, υπό προϋποθέσεις και έπειτα από πρωτοβουλία της Crédit Agricole S.A.,  σε μετοχές εκδόσεως της Alpha Bank.  Η τρέχουσα χρηματοδότηση της Crédit Agricole S.A. στην Εμπορική προβλέπεται να μειωθεί αντιστοίχως (0,7 δισεκατομμύρια Ευρώ).

- Τιμή μεταβίβασης 1 Ευρώ

- Αποπληρωμή σε τρεις δόσεις – η τελευταία εκ των οποίων είναι προγραμματισμένη για το τέλος του 2014 – της υπολειπόμενης αναχρηματοδότησης που θα έχει παράσχει η Crédit Agricole S.A. στην Εμπορική κατά την ημέρα της μεταβίβασης, με εγγυήσεις ποιοτικών στοιχείων του ενεργητικού.

Η Crédit Agricole S.A. εκτιμά ότι αυτή η διαδικασία θα βοηθούσε στην επίτευξη των στόχων φερεγγυότητας της Crédit Agricole S.A. για το τέλος του 2013, όπως έχουν προηγούμενα ανακοινωθεί. Είναι ευθυγραμμισμένη με τη στρατηγική του Ομίλου για την ενίσχυση της χρηματοοικονομικής του διάρθρωσης και την επικέντρωση στις βασικές του δραστηριότητες. 

Η συναλλαγή αυτή θα συνεισέφερε στη συγκέντρωση της ελληνικής τραπεζικής αγοράς, στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης και ανάκαμψης του χρηματοπιστωτικού τομέα της χώρας.

Η Crédit Agricole S.A. θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό και την αγορά για την πρόοδο που επιτυγχάνεται στις συνομιλίες σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το Νόμο».

 
Τελευταία τροποποίηση στις 15:31 - 01 Οκτ 2012
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman