ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Αντίθετο» ο Μισέλ Μπαρνιέ στην «διπλή πλειοψηφία» στη λήψη των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής

13:00 - 26 Νοε 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Ο Επίτροπος της ΕΕ για την εσωτερική αγορά και τις υπηρεσίες Μισέλ Μπαρνιέ εξέφρασε την αντίθεσή του στη βρετανική πρόταση για ένα σύστημα «διπλής πλειοψηφίας» στη λήψη των αποφάσεων από την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή (European Banking Authority, EBA), σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Financial Times.

Η βρετανική πρόταση προβλέπει την ύπαρξη ενός ελάχιστου αριθμού ψήφων από χώρες που δεν θα μετέχουν στην προωθούμενη τραπεζική ένωση της Ευρώπης, προκειμένου να υπάρχουν αποφάσεις της EBA.

«Η EBA είναι ένα όργανο που εργάζεται για τη συνοχή της εσωτερικής αγοράς. Μία διπλή πλειοψηφία μπορεί να οδηγήσει πραγματικά σε κατακερματισμό (της αγοράς)», δήλωσε ο Επίτροπος.

Ο κ. Μπαρνιέ δήλωσε ότι η όποια συμφωνία για τη σύσταση μίας πανευρωπαϊκής εποπτικής τραπεζικής αρχής θα πρέπει να γίνει με «καλές λύσεις στη βάση των υφιστάμενων συνθηκών της ΕΕ», προσθέτοντας ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να αλλάξουν στο μέλλον, ώστε να εξυπηρετούν καλύτερα την τραπεζική ένωση.

Ο κ. Μπαρνιέ τόνισε τη σημασία μίας συμφωνίας για την τραπεζική ένωση στο συμβούλιο των υπουργών Οικονομικών της ΕΕ την επόμενη εβδομάδα. «Οι αγορές δεν εφησυχάζουν. Παραμένουν σε εγρήγορση και παρακολουθούν. Πρέπει να αποφασίσουμε τώρα», δήλωσε ο Επίτροπος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.