ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Όλες οι τράπεζες στο buyback

20:22 - 07 Δεκ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Όλες οι τράπεζες στο buyback
Θετικές ήταν οι αποφάσεις των ΔΣ των μεγάλων τραπεζών για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα επαναγοράς κρατικών ομολόγων από τον ΟΔΔΗΧ, αν και δεν υπήρξαν λεπτομέρειες για το ύψος της συμμετοχής τους.

Οι επικεφαλής των ελληνικών τραπεζών εισηγήθηκαν στα διοικητικά τους συμβούλια να εγκρίνουν τη συμμετοχή τους στην επαναγορά του ελληνικού χρέους, για ποσοστό που θα φτάνει ενδεχομένως στο σύνολο των ομολόγων τους, είπαν δύο τραπεζίτες την Παρασκευή στο Reuters. "Οι εισηγήσεις προς τα διοικητικά συμβούλια ήταν θετικές. Ζήτησαν εξουσιοδότηση για συμμετοχή έως 100%", είπε τραπεζίτης που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.
Η έγκριση των διοικητικών συμβουλίων δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι τράπεζες θα προσφέρουν το σύνολο των ελληνικών ομολόγων που κατέχουν.

Όλες οι εισηγήσεις ήταν θετικές, ότι η προσφορά ήταν συμφέρουσα", είπε ο δεύτερος τραπεζίτης.

Αδιευκρίνιστη είναι η συμμετοχή των ξένων funds στην  επαναγορά των ελληνικών ομολόγων, αν και τα Δ.Σ. των ελληνικών τραπεζών έδωσαν το ok.


Εθνική Τράπεζα



Τη συμμετοχή της τράπεζας στην διαδικασία της επαναγοράς ομολόγων, που ενεργείται από τον ΟΔΔΗΧ για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, ομόφωνα, αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας κατά τη σημερινή  συνεδρίασή του.
 
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής, στηρίχθηκε σε οικονομικο-τεχνικά δεδομένα, σε γνωμοδοτήσεις ανεξάρτητων οικονομικών και νομικών συμβούλων και αποτυπώνει τη συνέχιση της στήριξης στην εθνική προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση.



Eurobank



Ομόφωνα αποφάσισε τη συμμετοχή της Eurobank στο πρόγραμμα επαναγοράς χρέους της Ελληνικής Κυβέρνησης που ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Οικονομικών στις 3.12.2012, το ΔΣ της τράπεζας, κατά τη συνεδρίαση της 7.12.2012.

Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο

Τη συμμετοχή στο πρόγραμμα επαναγοράς του δημοσίου χρέους, το οποίο διενεργείται από τον Ο.Δ.ΔΗ.Χ., για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΤ, κατά τη σημερινή του συνεδρίαση (7/12/2012).



Attica Bank


Ομόφωνα αποφάσισε να συμμετάσχει η Attica Bank σε πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου, ανταποκρινόμενη στην από 3.12.2012 σχετική πρόσκληση του Υπουργείου Οικονομικών.
Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή (7/12/2012) συνεδρίαση του ΔΣ της τράπεζας.


Κυβέρνηση


Η κυβέρνηση είπε νωρίτερα ότι θα παράσχει νομική κάλυψη με νομοθετική ρύθμιση στα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων έναντι αγωγών που μπορεί να καταθέσουν μέτοχοι που ίσως υποστούν απώλειες. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών απέρριψε εικασίες για ενδεχόμενη παράταση της προθεσμίας για συμμετοχή στο πρόγραμμα. "Η διαδικασία θα κλείσει σήμερα και δεν υπάρχει καμία ανάγκη για παράταση", είπε. Η χώρα πρέπει να ολοκληρώσει την επαναγορά έως τις 13 Δεκεμβρίου για να λάβει την επόμενη δόση για πάνω από 30 δις ευρώ. Ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας έχει δηλώσει στις τράπεζες ότι είναι πατριωτικό καθήκον τους να διασφαλίσουν την επιτυχία του προγράμματος. "Θα υπάρξει η ίδια πρόβλεψη που υπήρξε με το PSI", είπε ο Στουρνάρας στον ραδιοφωνικό σταθμό Real.


Σημειώνεται ότι, η Ελλάδα αναμένεται να διαθέσει 10 δις ευρώ για την επαναγορά ομολόγων, πολύ κάτω της ονομαστικής τους αξίας. Οι όροι της επαναγοράς ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα και ήταν πολύ ευνοϊκότεροι για τους επενδυτές από ό,τι αναμενόταν, στηρίζοντας τις προσδοκίες ότι η συμμετοχή θα είναι μεγάλη. Οι ελληνικές τράπεζες, που διακρατούν ομόλογα αξίας 17 δις ευρώ από τα 63 δις χρέους που δυνητικά θα μπορούσαν να επαναγοραστούν, συνεδριάζουν την Παρασκευή για να αποφασίσουν εάν θα συμμετάσχουν. Η προθεσμία λήγει στις 19:00 ώρα Ελλάδος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.