• ΓΔ: 00
 • FTSE/ΧΑ LARGE CAP0
 • FTSE ΧΑ MID CAP0
 • Τζίρος0
 • €/$ 0 €/£ 0
  BTC 0 ETH 0 XRP 0
0
0
 • Nasdaq00%
 • S&P 50000%
 • CAC 4000%
 • DAX00%
 • FTSE 10000%
 • Nikkei 22500%

Πειραιώς: Ζημίες 629 εκατ. ευρώ στο 9μηνο, στο 1,8 δισ. ευρώ οι προβλέψεις για επισφάλειες

18:19 - 20 Δεκ 2012 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η τράπεζα εμφάνισε στο 9μηνο κέρδη προ φόρων 513 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον πρόεδο του ομίλου κ. Μ. Σάλλα, «το ελληνικό τραπεζικό σύστημα συνεισέφερε αποφασιστικά στην επιτυχία του προγράμματος επαναγοράς των νέων ελληνικών ομολόγων που ολοκληρώθηκε πρόσφατα, συμβάλλοντας στην παραμονή της χώρας στο ευρώ και τη μείωση του δημοσίου χρέους για 2η φορά. Από τη συμμετοχή στο PSI και την πρόσφατη επαναγορά των νέων ελληνικών ομολόγων, η Τράπεζα Πειραιώς υπέστη σημαντική οικονομική ζημία. Με την ανακεφαλαιοποίηση που πραγματοποιείται αποκαθίστανται οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, έτσι ώστε η Τράπεζα Πειραιώς από ισχυρότερη θέση -μετά και τις πρόσφατες εξαγορές- να ανταποκριθεί στις αναπτυξιακές ανάγκες της ελληνικής οικονομίας».

 

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας κ. Στ. Λεκκάκος τόνισε πως, «τα καθαρά έσοδα λειτουργίας 9μήνου 2012 του Ομίλου Πειραιώς υποχώρησαν, επηρεαζόμενα από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και από το ιδιαίτερα αυξημένο κόστος άντλησης ρευστότητας. Τα λειτουργικά έξοδα παρέμειναν στο ίδιο επίπεδο με το 9μηνο 2011, παρά την ενσωμάτωση για δύο μήνες των λειτουργικών εξόδων της ΑΤΕbank. Υπογραμμίζεται ότι, χωρίς την ΑΤΕbank, o Όμιλος Πειραιώς κινείται με συνέπεια προς τον ετήσιο στόχο για μείωση των λειτουργικών του δαπανών κατά 10% το 2012.


Τα κέρδη προ φόρων και προβλέψεων του 9μήνου διαμορφώθηκαν σε €0,5 δισ. Οι προβλέψεις δανείων και λοιπών απαιτήσεων διαμορφώθηκαν σε €1,5 δισ κυρίως λόγω της επιδείνωσης των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα.. Σημαντική επίδραση στα αποτελέσματα του 9μήνου είχε και η πρόσθετη απομείωση των νέων ΟΕΔ κατά €0,3 δισ, από την επιμέτρηση της αρχικής εύλογης αξίας με
βάση τις τρέχουσες τιμές.


To 2o 15ήμερο του Δεκεμβρίου 2012 το Ελληνικό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ)\ παρείχε πρόσθετη Προκαταβολή Κεφαλαίου ύψους €1,5 δισ, καθώς και Βεβαίωση Δέσμευσης €1,1 δισ για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα κεφαλαιακής ενίσχυσης της Τράπεζας Πειραιώς. Συνολικά το ύψος της Προκαταβολής Κεφαλαίου και της Βεβαίωσης Δέσμευσης που έχει παράσχει το ΤΧΣ ανέρχεται
στο ποσό των €7,3 δισ και αντιπροσωπεύει το σύνολο των κεφαλαιακών αναγκών της Τράπεζας Πειραιώς, όπως αυτές προσδιορίστηκαν από την Τράπεζα της Ελλάδος.


Η Τράπεζα Πειραιώς, από ισχυρότερη κεφαλαιακή θέση και σημαντικά μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς, στοχεύει στη δημιουργία μιας σύγχρονης πλατφόρμας υψηλής ποιότητας τραπεζικής εξυπηρέτησης, για την επανεκκίνηση και τη στήριξη της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, με έμφαση στις μεσαίες επιχειρήσεις και την αγροτική επιχειρηματικότητα.»

 

 

Δείτε αναλυτικά τα αποτελέσματα της τράπεζας στη δεξιά στήλη με τα συνημμένα.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:42 - 20 Δεκ 2012
Premium Penna Reporter Mamamia CityWoman