ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δεν παραιτούνται τα μέλη του Δ.Σ. στο Τ.Χ.Σ. αν δεν πάρουν τις αποζημιώσεις τους - Σκόπελος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών

01:01 - 11 Ιαν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Δεν παραιτούνται τα μέλη του Δ.Σ. στο Τ.Χ.Σ. αν δεν πάρουν τις αποζημιώσεις τους - Σκόπελος στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
Παραιτήθηκε ο κ. Παντελιάς πριν καν αναλάβει στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.

Σύμωνα με καλά ενημερωμένες πηγές του «R», αναβρασμός επικρατεί στις τάξεις του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ). Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι υπέβαλε την παραίτησή του πριν καν αναλάβει επικεφαλής του Ταμείο, ο κ. Σπύρος Παντελιάς, αν και οι λόγοι προς το παρόν παραμένουν αδιευκρίνιστοι.

 

Τα ήδη υφιστάμενα μέλη του Ταμείου δεν σκοπεύουν να παραιτηθούν, προκειμένου να έρθουν οι αντικαταστάτες τους και ο νέος ξένος, διορισμένος από την τρόικα επικεφαλής του Ταμείου, διότι δεν προβλέπεται να πάρουν αποζημιώσεις.  Επιπλέον, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΧΣ, κ. Π. Θωμόπουλος, πρωτοστατεί στο "κίνημα" της μη παραίτησης. 

 

Το θέμα προκαλεί τριγμούς στην τραπεζική αγορά, αλλά και στην Τράπεζα της Ελλάδος τη στιγμή που βρίσκεται σε εκκρεμμότητα η διαδικασία «σπασίματος» του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, σε καλή και κακή τράπεζα.

 

Το απόγευμα της Παρασκευής κρίνεται η τύχη του ΤΤ

 

Εν τω μεταξύ, σε θρίλερ εξελίσσεται η διαδικασία πώλησης του ΤΤ, καθώς  λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών, με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

 

Υπενθυμίζεται ότι έχουν κατατεθεί τέσσερις μη δεσμευτικές προσφορές από την Εθνική, την Eurobank, την Alpha Bank και την Τράπεζα Αττικής. Ωστόσο, παράταση της διαδικασίας έχουν ζητήσει Εθνική και Eurobank.


Στην περίπτωση που δεν δοθεί τελικά παράταση, σύμφωνα με πληροφορίες, η Εθνική Τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο να μην υποβάλλει δεσμευτική προσφορά καθώς προτεραιότητα αποτελεί η επιτυχημένη ολοκλήρωση της δημόσιας πρότασης για την απόκτηση της Eurobank και στη συνέχεια η ενοποίηση των δύο οργανισμών και η επιτυχής ανακεφαλαιοποίησή τους.

 

Στ. Χαρίτος

 

Τελευταία τροποποίηση στις 13:27 - 11 Ιαν 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.