ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απέρριψε τη συγκέντρωση της Cardlink η Επιτροπή Ανταγωνισμού

20:02 - 22 Ιαν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Απορριπτική είναι η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση της κοινής επιχείρησης «Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως και Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών Κάρτλινκ» (CARDLINK Α.Ε.)

Σύμφωνα με την εισήγηση, υφίσταται κίνδυνος συντονισμού μεταξύ των μητρικών της CARDLINK, Alpha Βank και Eurobank, στην αγορά αποδοχής καρτών λόγω της μετατροπής της CARDLINK σε λειτουργικά αυτόνομη επιχείρηση.

Η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού θα συνεδριάσει στις 4 Φεβρουαρίου 2013 προκειμένου να εξετάσει, κατόπιν σχετικής εισήγησης, κατά πόσον η γνωστοποιηθείσα κατ' άρθρο 6 παρ. 1 του ν. 3959/2011 συγκέντρωση, η οποία αφορά στη μεταβολή του ασκούμενου κοινού ελέγχου επί της επιχείρησης «Ανώνυμος Εταιρεία Διαχειρίσεως και Λειτουργίας Δικτύων Ηλεκτρονικών Συναλλαγών Κάρτλινκ» από τις εταιρίες «ΑΛΦΑ Τράπεζα Ανώνυμος Εταιρεία» και «Τράπεζα EUROBANK-ERGASIAS Ανώνυμη Εταιρεία» με την είσοδο της επιχείρησης «EDGEPAY HOLDINGS LIMITED», ως νέας μετόχου, και στη δραστηριοποίηση της κοινής πλέον επιχείρησης ως λειτουργικά αυτόνομης οικονομικής οντότητας στην αγορά, είναι συμβατή με τις διατάξεις περί προστασίας του ανταγωνισμού.

Σύμφωνα με την εισήγηση, η πραγματοποίηση της εν λόγω συγκέντρωσης δύναται να περιορίσει σημαντικά τη λειτουργία του ανταγωνισμού αφενός με τη δημιουργία ή ενίσχυση δεσπόζουσας θέσης της CARDLINK στην αγορά της επεξεργασίας δεδομένων σχετικών με την αποδοχή καρτών (Card Acquiring Processing), και αφετέρου με τη δεσμευμένη παροχή υπηρεσιών επεξεργασίας και τερματικών στην αγορά συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων points-of-sale (POS Network Service Provision).

Ειδικότερα, εκτιμάται ότι η γνωστοποιηθείσα συγκέντρωση μπορεί να προκαλέσει σημαντικές επιζήμιες επιπτώσεις στον ανταγωνισμό είτε:

- με τον αποκλεισμό των ανταγωνιστών της CARDLINK στην αγορά επεξεργασίας δεδομένων σχετικών με την αποδοχή καρτών από πρόσβαση σε πελάτες, είτε

- με τον αποκλεισμό των ανταγωνιστών των τραπεζών Alpha Bank και Eurobank από την πρόσβαση στις υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων σχετικών με την αποδοχή καρτών και στην αγορά συναλλαγών μέσω ηλεκτρονικών μηχανημάτων points-of-sale.

Υπενθυμίζεται σχετικά ότι η εισήγηση δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, η οποία θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει συνεκτιμώντας τα δεδομένα της αποδεικτικής διαδικασίας και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.