ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συγκρατημένα αισιόδοξος για την οικονομία ο Γ. Ζανιάς

15:12 - 31 Ιαν 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Τη συγκρατημένη αισιοδοξία του για την επανάκαμψη της ηρεμίας και της ρευστότητας στο τραπεζικό σύστημα ώστε αυτό να συμβάλει στις αναπτυξιακές προσπάθειες της χώρας, εξέφρασε στον Κάρολο Παπούλια ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας Γιώργος Ζανιάς.

Κατά τη συνάντηση των δυο αντρών, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ρώτησε «πώς πάνε οι τράπεζες;» και ο  κ. Ζανιάς απάντησε ότι επιστρέφουν οι καταθέσεις, προχωράει η ανακεφαλαιοποίηση και το οικονομικό κλίμα σιγά- σιγά αλλάζει. Οι τράπεζες, πρόσθεσε, «σύντομα θα μπουν στην καρδιά της αναπτυξιακής προσπάθειας της χώρας».

Ο κ. Παπούλιας ανέφερε ότι περιμένει να «μπουν μπροστά, σύντομα, τα μεγάλα έργα, τα οποία μαζί με τις συναφείς εργασίες προβλέπεται να απασχολήσουν έως και εκατό χιλιάδες ανθρώπους».

Από την πλευρά του, ο κ. Ζανιάς σημείωσε, πως σιγά- σιγά γίνονται τοποθετήσεις κεφαλαίων στην Ελλάδα, σε ρευστό επί του παρόντος, και ήδη τα «περιβόητα σπρέντ» που έως τον Ιούλιο ήταν στις 3.000 μονάδες, σήμερα είναι 850-900 μονάδες και ο δείκτης του Χρηματιστηρίου στην Αθήνα είναι τετραψήφιος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.