ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψήνεται» για Finansbank η Emirates Bank;

13:03 - 04 Φεβ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Η μεγαλύτερη τράπεζα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων ενδεχομένως να ενδιαφέρεται για την απόκτηση της θυγατρικής της Εθνική Τράπεζας της Ελλάδος, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του τουρκικού Τύπου.

Η εφημερίδα Vatan, που δεν επικαλείται πηγές, αναφέρει ότι η Emirates Bank σκέφτεται να κάνει κίνηση για την απόκτηση της Finansbank και μιας άλλης τουρκικής τράπεζας, της  Tekstilbank.

 

Το ενδιαφέρον για την θυγατρική της ΕΤΕ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο, σύμφωνα με το οποίο, οι τράπεζες του Κόλπου επιθυμούν να παραμείνουν αγοραστές των χρηματοοικονομικών assets σε Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική. Σύμφωνα με σχετική έκθεση της Standard & Poor’s που δημοσιεύει το Bloomberg, αυτό οφείλεται στις χαμηλές τιμές και τις ευκαιρίες που προσφέρονται για ανάπτυξη.


Οι επενδυτές από τον Κόλπο, ενισχύουν τις τοποθετήσεις τους σε χώρες όπως η Αίγυπτος και η Τουρκία, καθώς τους προσελκύει η αυξανόμενη κερδοφορία και η ανάπτυξη στα δανειακά χαρτοφυλάκια. 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι η BNP Paribas, η μεγαλύτερη γαλλική τράπεζα, πούλησε τον Δεκέμβριο την αιγυπτιακή της μονάδα στην Emirates NBD, έναντι 500 εκατ. δολ. ενώ και η Societe Generale, πούλησε το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών στην αιγυπτιακή της μονάδα, έναντι 1,97 δισ. στην Qatar National Bank.

Τελευταία τροποποίηση στις 13:46 - 04 Φεβ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.