ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στο ίδιο τραπέζι funds και Λαϊκή για την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος

01:02 - 13 Μαρ 2013 | ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Στο ίδιο τραπέζι funds και Λαϊκή για την πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας Ελλάδος
Πολύ κοντά στην πώληση της Επενδυτικής Τράπεζας βρίσκεται ο Όμιλος της Λαϊκής Τράπεζας, με τις διαπραγματεύσεις με τους υποψήφιους αγοραστές να βρίσκονται σε προχωρημένο επίπεδο.

Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, η κυπριακή τράπεζα βρίσκεται σε συνομιλίες με funds και τραπεζίτες, μεταξύ των οποίων ακούγεται και το όνομα του Απόστολου Ταμβακάκη, μέχρι πρότινος διευθύνοντος συμβούλου στην Εθνική Τράπεζα. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες δεν αποκλείεται να δούμε και κάποια κοινοπραξία funds να παίρνει τα ηνία της Επενδυτικής.
Αν και το όφελος από την πώληση δεν αναμένεται να είναι καθοριστικό στην ενίσχυση της Λαϊκής, δεδομένων και των κεφαλαιακών αναγκών της, ωστόσο η αξία μίας τέτοιας κίνησης εν μέσω έντονων αρνητικών μηνυμάτων, θα είναι μεγάλη. Άλλωστε το χαρτοφυλάκιο που διαχειρίζεται η Επενδυτική είναι αξιόλογο, ενώ το Φεβρουάριο κατέλαβε την πρώτη θέση της κατάταξης των χρηματιστηριακών στο ΧΠΑ.
Η Επενδυτική Τράπεζα διαθέτει ίδια κεφάλαια ύψους 220 εκατ ευρώ, με καταθέσεις ύψους 100 εκατ ευρώ και ένα χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων ύψους 300 εκατ. ευρώ, που δεν περιορίζεται στο retail αλλά έχει σαφή κατεύθυνση τις μεγάλες επιχειρήσεις και οργανισμούς. Ωστόσο, πέραν όλων αυτών, ο αγοραστής θα έχει στα χέρια του και την τραπεζική άδεια που διαθέτει και της παρέχει τη δυνατότητα άσκησης όλου του φάσματος των τραπεζικών εργασιών.  Αυτή η προοπτική φαίνεται πολύ σημαντική σε μία εποχή που λόγω του Μνημονίου η Τράπεζα της Ελλάδος δεν μπορεί να χορηγήσει νέες άδειες.
Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι η Λαϊκή Τράπεζα με ανακοίνωσή της διευκρίνισε ότι «στο παρόν στάδιο δεν υπάρχει οτιδήποτε προς ανακοίνωση», παρά το γεγονός ότι πληθαίνουν οι πληροφορίες για επικείμενη συμφωνία.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:54 - 13 Μαρ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.